Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Tehnologie de plată revoluţionară

Tehnologie de plată revoluţionară

BC “UNIBANK” S.A., după efectuarea testărilor şi certificărilor necesare, a obţinut la 27.11.2013 licenţele sistemului internaţional de plată MasterCard Worldwide pentru emiterea şi primirea spre achitare a cardurilor cu tehnologia plăţilor fără contact – PayPass.

Cardurile de plată PayPass permit utilizatorilor procurarea bunurilor şi a serviciilor la comercianţi cu un singur gest, doar prin apropierea cardului MasterCard PayPass de cititorul special pentru câteva secunde. Tehnologia respectivă asigură creşterea considerabilă a vitezei efectuării plăţilor datorită reducerii timpului necesar pentru procesarea tranzacţiei cu card până la 1-2 secunde, ceea ce permite majorarea capacităţii şi nivelului de deservire a clienţilor în centrele comerciale şi reţelele de magazine cu un număr mare de cumpărători. La achitarea sumei de până la 200 lei nu este necesară introducerea codului PIN, iar cecul este tipărit doar la solicitarea clientului, şi acest lucru desigur va avea un impact pozitiv asupra calităţii deservirii clienţilor în punctele comerciale unde este importantă operativitatea.

BC „UNIBANK” S.A. este prima, şi la momentul actual, unica bancă din Republica Moldova, care deţine dreptul de a emite şi de a primi spre plată cardurile cu tehnologia PayPass. Acest fapt va permite băncii să instaleze terminale cu tehnologia PayPass pentru acceptarea cardurilor respective la comercianţi pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Implementarea tehnologiei PayPass este in deosebit de eficientă la utilizarea in transportul public, în restaurantele fast-food, supermarkete, cinematografe, cluburi de noapte, cantinele şcolare şi studenţeşti, aparatele de autodeservire.

În ţările europene tehnologia PayPass prezintă un nou standard pentru achitarea călătoriilor în transportul public şi taxi.

Informatie: La data de 01.11.2013 BC «UNIBANK» S.A. s-a plasat pe locul 6 dupa volumul activelor. Profitul bancii in 10 luni a a. 2013 a constituit 30,2 mln lei. UNIBANK este partenerul Confederatiei Nationale a Sindicatelor din Moldova in cadrul proiectului de emitere a cardurilor pentru membrii de sindicate SINDICARD. Incepind cu 2 decembrie, 2013, cardurile SINDICARD vor fi emise si cu optiunea PasyPass.

Noutați dupa tema