Noutaţi

2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de Noiembrie 30 a.2019Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Sondaj PwC: Companiile și investitorii vor mai multe informații despre potențialele riscuri ale afacerilor în rapoartele de audit

Sondaj PwC: Companiile și investitorii vor mai multe informații despre potențialele riscuri ale afacerilor în rapoartele de audit

București, august 2019 Companiile și investitorii cred că rapoartele de audit ar trebui să conțină mai multe informații despre perspectivele și riscurile pe care le-ar putea întâmpina afacerile, precum și despre capacitatea acestora de a face față, potrivit unui sondaj privind îmbunătățirea activității de audit realizat de PwC, Viitorul Auditului: Perspective și cum ar putea evolua.

Majoritatea celor intervievați apreciază calitatea activității de audit din prezent, însă consideră că poate fi îmbunătățită, inclusiv prin automatizare și inteligență artificială (AI) care le-ar permite auditorilor să elimine activitățile repetitive și să se concentreze mai mult pe înțelegerea afacerilor.

”Auditul este foarte important și trebuie să evolueze, Dacă o companie are probleme, efectele sunt resimțite atât de către acționari, cât și de piața în care activează sau de alte sectoare. În acest context au apărut multe întrebări despre viitorul auditului, iar sondajul PwC este un punct de pornire în acest demers care impune o revizuire fundamentală a întregului sistem de raportare pentru a le da părților interesate siguranța că informațiile sunt de încredere”, spune Kenneth Spiteri, Partener Servicii de Audit, PwC România.
Rezultatele sondajului
• Atât comunitatea de investiții (68%), cât și liderii de afaceri (80%) consideră că auditul statutar din prezent satisface nevoile companiilor.
• 41% dintre investitori și 68% dintre firmele chestionate consideră că auditul răspunde nevoilor investitorilor.
• Aproximativ 72% dintre investitori și 79% dintre companii vor mai multe informații despre perspectivele și riscurile viitoare ale unei companii în cadrului unui audit statutar.
• 76% dintre investitori și 84% dintre liderii de afaceri consideră că utilizarea tehnologiei precum AI, automatizare, analiza datelor ar crește eficiența cu care se efectuează auditul.
• Deși există un consens că tehnologia va crește nivelul de control și calitatea generală a auditurilor, doar 37% dintre companii și 36% dintre investitori cred că tehnologia va permite auditorilor să înțeleagă mai bine o afacere.
• Există, de asemenea, un sprijin larg pentru consolidarea calității raportării, prin aducerea controalelor interne ale companiei în domeniul de audit și apetitul puternic al investitorilor (64%) și al firmelor (82%) - mari și mici, listate și de familie - pentru ca auditul să fie flexibil și adaptat la tipul de companie auditată.

“Chiar dacă prin natura sa, auditul se referă la trecut, investitorii și celelalte părți interesate sunt mult mai preocupate de viitor. Din acest motiv, din sondaj a rezultat că își doresc din partea auditului un singur raport coerent pe baza căruia să poată lua decizii informate. Se așteaptă ca auditori să aibă o înțelegere mai profundă a afacerii si șă le furnizeze mai multe informații despre perspectivele companiei și scenariile în care modelul de afaceri ar putea eșua”, arată Kenneth Spiteri.

PwC recunoaște necesitatea unei schimbări a auditului pentru a răspunde nevoilor clienților și pentru a restabili încrederea în calitatea acestui proces. În acest context a anunțat, recent, un nou pachet de măsuri concepute pentru a crește calitatea auditului, fiind vizate în principal investițiile în formare, oameni și tehnologie.

Despre sondaj

Sondajul a fost realizat în prima jumătate a acestui an în rândul a peste 600 de investitori, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului public și ai mediului academic din Marea Britanie cu privire la modul în care ar putea și trebuie să evolueze auditul.

Despre PwC

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 250.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.
© 2019 PwC. Toate drepturile rezervate.

Noutați dupa tema