Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Octombrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Mobiasbancă semnează un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI)

Mobiasbancă semnează un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI)

Luni, 18 noiembrie 2013, BC „MOBIASBANCA – Groupe Societe Generale” a semnat un nou acord de finanţare cu Banca Europeană pentru Investiţii pentru o linie de credit în sumă de 20 milioane de euro.

Semnarea acestui acord reprezintă o nouă reuşită în parteneriatul dintre Mobiasbancă şi BEI, care a început în 2010, prin oferirea unui împrumut în suma totală de 20 mln. EUR. Astfel, Mobiasbancă devine prima instituţie bancară din Moldova, cu care BEI a semnat un astfel de acord. Datorită condiţiilor foarte convenabile ale facilităţii - finanţare pe termen de până la 10 ani, cu rate ale dobânzii avantajoase – această sumă a fost totalmente valorificată. Prin urmare, semnarea noului acord de împrumut reprezintă o continuare de succes a relaţiilor de parteneriat cu BEI.

Ridha Tekaia, preşedintele Mobiasbancă – Groupe Société Générale, a remarcat: „Datorită acordului semnat astăzi, Mobiasbancă va avea posibilitatea să-şi susţină clienţii - întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi companiile corporative - la dezvoltarea şi consolidarea afacerilor prin accesul la finanţe pe termen lung (până la 10 ani) cu o dobândă competitivă, pentru finanţarea investiţiilor, a capitalului circulant precum şi leasingul financiar. Suma creditului va putea fi atrasă atât în euro, cât şi în dolari SUA. Adiţional, această facilitate include şi o tranşă de 30% pentru companiile corporative medii şi municipalităţile implicate în iniţiative de eficienţă energetică şi de mediu, ceea ce corespunde şi politicii de responsabilitate socială a Mobiasbancă.”

Această facilitate este în conformitate cu priorităţile BEI de a oferi acces la finanţare pe termen lung pentru IMM-uri. Acest fapt va sprijini restructurarea economică, diversificarea, precum şi consolidarea competitivităţii sectorului IMM-urilor din Republica Moldova.

Fondată în 1958, BEI este instituţia financiară a Uniunii Europene, care are drept acţionari cele 28 de ţări-membre ale UE. BEI susţine dezvoltarea sectorului privat local, infrastructura socială şi economică şi acţiunile împotriva schimbărilor climatice. Banca acordă finanţare pe termen lung proiectelor de investiţii în peste 150 de ţări ale lumii.

Subsidiara grupului Société Générale, Mobiasbancă este una dintre cele mai mari bănci comercială din Moldova, deservind peste 96 mii de clienţi activi din sectoarele corporativ, al micului business şi cel privat. Mobiasbancă – Groupe Société Générale îşi extinde continuu reţeaua de filiale şi agenţii, care la moment numără 53 de unităţi, pentru a fi mai aproape de clienţii săi în toate regiunile Republicii Moldova. 

Noutați dupa tema