Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Septembrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Managementul GRAWE Carat – ținta unor atacuri josnice

Managementul GRAWE Carat – ținta unor atacuri josnice

Persoanele interesate în eliminarea companiei GRAWE Carat de pe piața asigurărilor Republicii Moldova continuă atacurile josnice la adresa conducerii GRAWE Carat. Alexandru Ermacov - fost angajat al companiei GRAWE Carat și, în prezent, Șeful Departamentului Vânzări al companiei ”Asito” S.A., a expediat Grupului Grawe în Austria un text în care sunt înșiruite, incoerent și agramat, calomnii și acuzații.

Materialul calomnios a fost semnat şi de alte două persoane, dintre care una este cumnatul lui Alexandru Ermacov, iar cealaltă cunoscută ca prietenă a sa de familie.
In esență, textul amintit reprezintă o tentativă de șantaj și un atac direct la persoana Directorului General GRAWE Carat, Veronica Malcoci. Autorii mesajului calomnios își dezvăluie meschin interesul, enumerând acuzații imaginare şi apoi rugând Grupul GRAWE să fie reangajați în cadrul companiei GRAWE Carat.
Reamintim că Alexandru Ermacov a activat în cadrul GRAWE Carat în calitate de Director Vânzări şi Dezvoltare în perioada August 2012 - Iulie 2013 și a fost concediat pentru cauzarea de prejudicii materiale și încălcarea atribuțiilor de serviciu, fapte pe care le-a și recunoscut în cadrul anchetei de serviciu desfășurate de conducerea companiei în iulie 2013.

Reiterăm că Ermacov face declaraţii defăimătoare împotriva GRAWE Carat și în interes personal: pentru a răzbuna concedierea și în încercarea absurdă de a scăpa de returnarea sumei de 245.000 MDL pe care o datorează companiei în baza contractelor de împrumut semnate. Acest Ermacov se erijează subit în justițiar, aducând la cunoștința Grupului Grawe așa-zise ilegalități petrecute în perioada în care a fost angajat al companiei. Ne întrebăm în mod firesc, de ce nu a făcut această informare la momentul respectiv sau în lunile ce au urmat concedierii sale, ce a fost avizată de reprezentantul acționariatului austriac.
Nu este cazul să acordăm mai multă importanță decât merită josnicul demers inițiat de Alexandru Ermacov și acoliții săi în epistola defăimătoare transmisă conducerii GRAWE. Dar, având în vedere faptul că semnatarii afirmă că declarațiile autoincriminatoare au fost scrise după dictare, ar fi bine să ne răspundă public, dacă au curajul s-o facă, cine le-a dictat această scrisoare trimisă în Austria.

GRAWE Carat își desfășoară activitatea în conformitate cu legislația europeană și legislația Republicii Moldova, pe teritoriul căreia își desfășoară activitatea, dar și cu regulamentele interne ale Grazer Wechselseitige Versicherung AG. Astfel, întreaga activitate este supusă unor norme severe de raportare și control, ce fac imposibilă comiterea ilegalităților de care este acuzată conducerea GRAWE Carat.

În acest sens, punctul de vedere al Grupului este ferm formulat de domnul Peter HRONOVSKY, membru al Comitetului de Conducere GRAWE Carat: ”Ca reprezentant al Grupului Grawe în cadrul companiei GRAWE Carat Moldova, îmi exprim îngrijorarea față de modul în care unii oameni înțeleg să-și rezolve vendetele personale și nu doar personale. Încă de la înființarea companiei, Grazer Wechselseitige Versicherung AG a avut permanent un reprezentant în conducerea de vârf a GRAWE Carat. Acesta este modul în care Grupul GRAWE s-a asigurat că normele europene de administrare a afacerii sunt cu strictețe implementate pe plan local. De asemenea, toate măsurile vizând buna derulare a activității au fost comunicate și avizate de conducerea concernului. Prin urmare, textul scrisorii ofensează întregul Grup și sfidează cei 185 de ani de experiență fundamentați pe bune practici de business în Europa. Asigur pe toți oamenii de bunăcredință și pe toți clienții GRAWE Carat că Grupul Grawe va susține managementul companiei în toate demersurile pe care le va iniția pentru recăpătarea drepturilor legale.”

REAMINTIM CĂ, ÎN LUNA OCTOMBRIE, COMPANIEI GRAWE CARAT I-A FOST RETRASĂ ILEGAL AUTORIZAŢIA DE ELIBERARE A CERTIFICATELOR CARTE VERDE CA URMARE A ACŢIUNILOR CU EFECT DE CARTEL ALE SA "MOLDASIG" S.A., CIA "ASITO" S.A., CA "VICTORIA ASIGURĂRI" S.A. ŞI CA "KLASSIKA ASIGURĂRI" S.A., COMPANII MEMBRE CU DREPTURI DEPLINE ALE BIROULUI NAŢIONAL AL ASIGURĂTORILOR DE AUTOVEHICULE (BNAA).