Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

MAIB atenționează despre necesitatea protejării datelor confidențiale ale cardului bancar

MAIB atenționează despre necesitatea protejării datelor confidențiale ale cardului bancar

Moldova Agroindbank atenționează despre existența și intensificarea cazurilor de escrocherie în mediul Internet și la telefon, cu scopul de a efectua tranzacții frauduloase utilizând datele confidențiale ale cardurilor de plată.
În acest context, MAIB roagă clienții să fie foarte prudenți la următoarele scheme de fraude!

Infractorii folosesc numele băncii sau al altor companii și prin intermediul mesajelor false expediate prin aplicaţiile Viber, WhatsApp, e-mail sau a mesajelor SMS/apelurilor telefonice:
• informează clienții băncii despre posibilitatea participării la diverse loterii false sau că aceștia au devenit „norocoșii câștigători” ai premiilor bănești și solicită datele confidențiale ale cardurilor de plată, precum: numărul cardului, data expirării cardului, codul CVV/CVC, acestea fiind ulterior folosite în scopuri ilicite;
• se prezintă ca angajați ai băncii, angajați ai diverselor organizații de caritate/ internaționale sau lucrători medicali etc. pentru a obține informații confidențiale, și anume codul personal (IDNP), numărul cardului, data expirării acestuia și codul CVV, codul PIN al cardului, codul din SMS primit de Dvs. la numărul de telefon, iar după convorbirea telefonică, cu ajutorul informației obținute, infractorii efectuează tranzacții frauduloase;
• informează utilizatorii, prin intermediul rețelelor de socializare și a site-urilor pe care navighează, să acceseze link-uri suspecte pentru colectarea datelor bancare, ulterior folosite la efectuarea tranzacțiilor frauduloase.
Vă recomandăm să urmați câteva măsuri de securitate absolut necesare:
1. Nu oferiți niciodată cardul Dvs. bancar persoanelor terţe şi nu permiteţi să fie fotografiat sau făcută o copie xerox a cardului;
2. Nu accesați link-urile de la adrese necunoscute, neverificate, inclusiv link-urile care redirecționează către presupuse site-uri ale unor companii, bănci, sisteme de plăți etc.;
3. Nu comunicați nimănui informațiile Dvs. personale, ale cardului Dvs. bancar (data expirării, codul PIN, codul de securitate CVC/CVV format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului etc.) și codurile tranzacțiilor recepționate de la bancă, răspunzând la e-mailuri, apeluri telefonice, mesaje SMS (chiar dacă acestea sunt expediate ca fiind din numele băncii sau de la un număr de telefon care pare asemănător sau chiar este identic cu cel al băncii). Pentru orice transferuri de bani, recompense, bonusuri etc. pe cardul Dvs. bancar, persoana care vă expediază mijloace financiare are nevoie doar de numărul cardului!
Atenție! Moldova Agroindbank NU SOLICITĂ NICIODATĂ transmiterea datelor cu caracter personal sau a datelor legate de cardul bancar la telefon, prin SMS, email sau prin intermediul reţelelor de socializare.
4. Vă recomandăm ca orice dispozitiv de pe care efectuați tranzacții să fie mereu verificat de prezența virușilor cu ajutorul programelor anti-virus, anti-phishing actualizate și legale.

• În cazul oricărei suspiciuni, contactaţi-ne la numărul de telefon 1313 pentru examinarea situaţiei şi acordarea suportului necesar.

• Blocați imediat cardul prin aplicația mobilă MAIBank sau solicitați acest lucru Serviciului Contact Center al băncii la numărul de telefon 1313, dacă credeți că există riscul tranzacțiilor frauduloase cu cardul Dvs.

• Fiţi mereu vigilenți la operarea cu datele personale și confidențiale!

Noutați dupa tema