Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Septembrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Lafarge Moldova a împlinit 5 ani fără accidente

Lafarge Moldova a împlinit 5 ani fără accidente

Lafarge Moldova a împlinit 5 ani de activitate fără accidente. Aceasta înseamnă, că pe parcursul a 1825 de zile fiecare angajat Lafarge şi contractant a venit la serviciu şi a plecat acasă fără vre-o rănire provenită din cauza muncii sale. Această realizare a devenit posibilă datorită eforturilor depuse de toți cei 247 de angajați și 184 contractanți, care lucrează în locațiile Lafarge din Moldova: uzina de ciment de la Rezina, Centrul de testare a betoanelor din Chișinău și Terminalul feroviar din Comrat, precum și de toți transportatorii de ciment, care circulă zilnic în toată țara.

Factorii-cheie, care au condus la această realizare:

În primul rând, implementarea stardardelor de sănătate şi securitate ale Grupului
Lafarge Moldova a implementat 12 standarde de securitate (de exemplu: Lucrul la înălţime, Conducerea în siguranţă, etc) cu scopul de a asigura un mediu sănătos de lucru pentru fiecare persoană, care lucrează şantierele Lafarge. Pentru a monitoriza implementarea standardelor menţionate, fiecare manager este responsabil pentru unul anumit împreună cu o echipă dedicată.

Într-al doilea rând, o vizibilitate înaltă a managementului în şantier
Pentru a atinge o vizibilitate înaltă a echipei manageriale în şantiere, fiecare manager efectuează săptămânal o vizita în teren dedicată sănătăţii şi securităţii, unde discută cu oamenii din şantier despre munca îndeplinită, precum şi despre regulile ce trebuie respectate pentru a o îndeplini în condiţii de siguranţă.

Într-al treilea rând, implicarea personală în îmbunătăţirea condiţiilor de securitate
Toţi angajaţii Lafarge fac vizite lunare în toate zonele pentru a identifica riscurile potenţiale, a discuta despre ele cu responsabilii de zonă şi a defini acţiunile corective spre implementare. Astfel, mai mult de 1000 de rapoarte de incident, înaintate de angajaţi, sunt rezolvate anual.

În final, o îmbunătăţire permanentă a cunoştinţelor in materie de sănătate şi securitate
Pentru a creşte nivelul de cunoştinţe în materie de sănătate şi securitate în companie este implementat un proces continuu de formare: instructaje introductive, training-uri, exerciţii practice, etc. De la începutul acestui an Lafarge a alocat pentru instruirile de securitate a angajaţilor săi 1652 ore şi 547 ore pentru formarea contractantilor. Pentru simulări şi exerciţii practice în uzină a fost amenajată o sală de training, iniţiativa dată fiind urmată în continuare şi de companiile subcontractante.

“Noi am împlinit 5 ani de lucru fără accidente. Această realizare înseamnă foarte mult pentru familiile tuturor celor, care muncesc aici. Noi vom continua să creştem nivelul nostru de profesionalism, ambiţia noastră fiind să devenim un exemplu pentru alte ţări din Grup şi să fim lider în acest domeniu în Moldova.”- menţionează Louis de Sambucy, Director General al Lafarge Moldova

Pentru realizările sale în domeniul sănătăţii şi securităţii, în 2010 Lafarge Moldova a devenit membru al Clubului Lafarge de Excelenţă în sănătate şi securitate, având ambiţia de a fi unul din cei mai durabili membri. În 2013 Lafarge Moldova a devenit un Membru de Aur al acestui club select, demonstrând că atingerea unor rezultate remarcabile este posibilă.

Lafarge Moldova
Lafarge este prezentă în Moldova din momentul achiziţionării uzinei de ciment Rezina în 1999 şi până în prezent compania a investit aproape 50 milioane de euro pentru modernizarea uzinei. În 2011 Lafarge şi-a extins prezenţa în ţară prin deschiderea unei noi operaţiuni în Chişinău şi actualmente este prezentă în trei locaţii: uzina de ciment Rezina, Centrul de Încercări a Betoanelor în Chişinău şi terminalul feroviar din Comrat, având 247 de angajaţi în toate locaţiile sale.

Lafarge este lider pe piaţa cimentului din Moldova. Compania aduce pe piaţa cimenturi inovative şi diferenţiate (CEMPLAST, CEMFORT, CEMFORTEXTRA şi lianţi hidraulici pentru proiectele de infrastructură a drumurilor) şi o gamă largă de soluţii şi servicii pentru clienţii săi din industria construcţiilor.

Lafarge Moldova şi-a asumat un angajament faţă de dezvoltarea durabilă, susţinând conservarea resurselor naturale şi protecţia mediului ambiant.

Lafarge
Lider mondial în materiale de construcții, Lafarge are 65.000 de angajați în 64 de țări și o cifră de afaceri de 15,8 miliarde de Euro în 2012. Din poziția sa de jucător de top în industria cimentului, agregatelor și betoanelor, Lafarge contribuie la construcția orașelor în întreaga lume, prin intermediul soluțiilor sale inovatoare pentru clădiri și spații de locuit mai numeroase, mai compacte, mai durabile, mai frumoase și mai bine conectate. Având cel mai performant laborator de cercetare pentru materiale de construcții din întrega lume, Lafarge plasează inovația în fruntea listei sale de priorități, contribuind astfel la construcții mai durabile și mai prietenoase cu mediul și facilitând creativitatea arhitecturală. Din 2010, Lafarge Group este parte a Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones, primul etalon pentru măsurarea și recunoașterea acțiunilor de dezvoltare durabilă.

Pentru informaţii suplimentare accesaţi pagina web www.lafarge.com

Noutați dupa tema