Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Investiție de 9,4 milioane de lei pentru renovarea rețelelor electrice subterane din mun. Chișinău

Investiție de 9,4 milioane de lei pentru renovarea rețelelor electrice subterane din mun. Chișinău

Recent în mun. Chișinău au fost finalizate lucrările de renovare a liniilor electrice în cablu (LEC) subterane pe două sectoare importante sub aspectul asigurării fiabilității serviciului de distribuție a energiei electrice și a eficienței operaționale.

Prima lucrare cu un buget de 6,2 milioane de lei a constat în renovarea a două LEC cu o lungime totală de 5,4 km ce fac conexiunea dintre Postul de distribuție central (PDC) 15, Valea Trandafirilor și Postul de Distribuție (PD) 53, Casa Presei. Pe lângă sarcina de bază de alimentare a consumatorilor cu energie electrică acest circuit mai are si rolul de a asigura o sursă de rezerva pentru alte Posturi de transformare (PT) ce au legătura cu nodul energetic respectiv. Realizarea lucrării a fost dificila deoarece itinerarul LEC traversează centrul orașului cu o mulțime de intersecții ale străzilor principale, cu trafic intens permanent, de asemenea, cu obstacole naturale și multe dificultăți operaționale. Pentru reducerea impactului acesteia asupra traficului urban mai multe segmente de traseu au fost realizate prin metoda forării orizontale închise, cu utilizarea unei instalații speciale. Măsuri speciale au fost luate pentru asigurarea permanentă a securității și sănătății personalului implicat în lucrare și a pietonilor, ținând cont de circulația permanentă a acestora.

Cea de-a doua lucrare similară a fost efectuată în regiunea străzii Petricani, în perimetrul unui nod constituit din 6 linii electrice în cablu subteran, cu o lungime de traseu total renovată de 3,5 km și o valoare investițională de 3,2 milioane de lei. Datorită majorării secțiunilor transversale ale LEC nou pozate a fost sporită esențial capacitatea si fiabilitatea alimentării cu energie electrică a consumatorilor din regiunea dată.

„În rezultatul renovării acestor linii electrice în cablu de medie tensiune a fost majorată considerabil fiabilitatea alimentării cu energie electrică a unui număr impunător de clienți deserviți din centrul capitalei, printre care sunt Concernul Casa Presei, ÎS „Registru”, Primăria mun. Chișinău, Muzeul Național de Istorie, Teatrul „Licurici”, instituții de învățământ, de asemenea, mai mulți consumatori casnici. Totodată, această investiție va conduce la sporirea eficienței operaționale și a siguranței în funcționarea instalațiilor, și va asigura o sursă de rezervă pentru alte PT, ce au legătură cu acest nod energetic. Renovarea nodului de rețele din zona străzii Petricani va conduce la sporirea esențială a capacitații, fiabilității și a calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor.”, menționează dl. Victor Vîntu, managerul Sectorului de distribuție Chișinău.

Lucrările de pozare a LEC subterane noi de medie tensiune (MT) au fost realizate conform planului de investiții al Premier Energy Distribution pentru anul 2020 de către antreprenori ai ÎCS „Premier Energy Distribution” SA. De notat că toată lungimea itinerarului lucrărilor a fost readusă în starea inițială, prin restabilirea învelișului asfaltic și a pavajului demontat.

Pentru mediul urban liniile electrice în cablu înseamnă fiabilitate sporită, parametri înalți de calitate a energiei electrice distribuite, distanțe minime ale zonei de protecție, securitate electrică maximă, impact minim al condițiilor meteo și hidrologice asupra rețelelor, rețele invizibile în peisajul orașului.

Departamentul Relații Externe și Comunicare
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA

Noutați dupa tema