Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Ghidul Vinului rosé: Descoperă-i istoria, gusturile și aromele, dar și noul Rosé de Mimi, care va fi lansat de Castel Mimi la începutul verii

Ghidul Vinului rosé: Descoperă-i istoria, gusturile și aromele, dar și noul Rosé de Mimi, care va fi lansat de Castel Mimi la începutul verii

Creat din soiuri de struguri roșii și după tehnologia de producere a vinurilor albe – vinul rosé este considerat, pe bună dreptate, un paradox. În ciuda unei istorii lungi, mulți mai sunt încă de părere că această băutură rafinată este un cupaj dintre un vin alb și unul roșu. Probabil, sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoști despre vinul rosé, iar noi am decis să-i facem o prezentare pe cinste, pentru că până la Ziua Vinului Rosé de la Castel MIMI, a rămas puțin timp, iar tu meriți să-i cunoști toate secretele.

Istoria Vinului rosé
Izvoarele istorice mărturisesc că băutura fină de culoare trandafirie a apărut în perioada Imperiului Roman, iar în zilele noastre a devenit „vinul vedetă” al tuturor petrecerilor. De la apariția primelor butoaie cu vin rosé și până când licoarea și-a câștigat un nume au trecut sute de ani, însă vinul Cabernet Sauvignon, produs de Castel Mimi în anul 2012, a avut nevoie de o perioadă extrem de scurtă ca să devină celebru și să fie premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles.
Datorită delicateții care îmbină perfect parfumurile florale și aromele de căpșune, vinul rosé este caracterizat de o aciditate echilibrată, cu note intense de berberis, care îți alintă papilele gustative. Prospețimea și aromele intense de fructe pe care le poți descoperi de la prima înghițitură provin din strugurii Cabernet Sauvignon, crescuți cu mare grijă pe un podiș scăldat din abundență în razele calde ale soarelui.

Metodele de producere a vinului rosé
Vinul de culoare rozalie este obţinut din soiuri roșii, cojile fiind lăsate la fermentat pentru o scurtă perioadă de timp. Practica ne spune că există 3 metode de producere a vinului rosé: metoda macerării, metoda presării directe și cea gravitațională – utilizată de Castel Mimi pentru a crea renumitul Cabernet Sauvignon. Pentru producerea celebrului vin strugurii sunt lăsaţi la macerare pentru o perioadă de până la 24 de ore, iar mustul este obținut în mod natural, fără intervenție mecanică.

Culorile, aromele și gustul vinului rosé
Roz pal, roz coral, roz raspberry, roz ruby, diamond roz, roz petal sau alte zeci de nuanțe – toate sunt generate de soiurile de struguri folosite la producere. Vinul rosé uimește și prin diversitatea aromelor pe care le poți descoperi: cireșe albe, zmeură, citrice, căpșune, agrișe, petale de flori albe aromate. Băutura trandafirie are gusturi diferite, cel mai des fiind întâlnite cele fructate, de flori, citrice, proaspete și răcoritoare. În funcție de soiurile de struguri, licoarea oferă un amalgam de senzații tari pentru papilele tale gustative, trebuie doar să înveți să le descoperi treptat.

Noutățile vinului rosé
Vara aceasta ți-am pregătit un șir de surprize, iar pentru că ești un iubitor al vinurilor de calitate, Castel Mimi te surprinde și lansează pe piață un vin nou – Rosé de Mimi. Fii gata să-l descoperi, pentru că este un cupaj excepțional. De culoare „diamond pink”, proaspăt, cu un design gingaș, Rosé de Mimi este pregătit să-și facă loc printre vinurile celebre, apreciate de cei mai mari cunoscători. Noua colecție va fi lansată de Castel Mimi la începutul lunii iunie, băutura rafinată fiind disponibilă la un preț de 150 de lei.
Totodată, va putea fi degustată din plin la Ziua Vinului Rosé, organizată pentru al doilea an consecutiv de Castel Mimi, care plasează țara noastră alături de Franța și SUA, state care au instituit o zi dedicată acestui vin-sinonim cu sezonul cald.
Vino cu prietenii și familia în data de 8 iunie, să savurați o după-amiază de weekend departe de zgomotul orașului, să vă tolăniți pe iarba verde din fața castelului și să vă răcoriți cu un pahar de rosé.

Noutați dupa tema