Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Directorul și fondatorul „Neo Mansarde”: „Acțiunile Primăriei și a unor persoane fizice au dus la deposedarea mea de afacere”

Directorul și fondatorul „Neo Mansarde”: „Acțiunile Primăriei și a unor persoane fizice au dus la deposedarea mea de afacere”

Aliona Gasanov, fondator și director al companiei „Neo Mansarde” susține că a fost deposedată de afacere urmare a acțiunilor Primăriei municipiului Chișinău și a unor persoane fizice.

Astăzi mai multe familii, investitori ai companiei „Neo Mansarde” au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre situația în care se află „Neo Mansarde” și lipsa de acțiuni din partea organelor de anchetă.

Într-o declarație trimisă mass-media, Aliona Gasanov spune că,
Subiectul respectiv se încearcă a fi politizat, astfel încît vina să o poarte doar directorii și fondatorii firmelor de construcții și nu cei care au dus la blocarea activității companiei.

“ Proiectul de mansardare a fost promovat de Primăria capitalei, care a considerat că acesta ar putea soluționa problema spațiului locativ din capitală. Din păcate, autoritățile municipale, în goana după dividende politice și nu numai, nu au elaborat un regulament în acest domeniu. În consecință, proiectul de mansardare a dat faliment. La momentul actual, 80 % din mansardele din Chișinău nu pot fi finisate,inclusiv cele construite de „Euro Mansarde” prin intermediul programului „Prima Casă”. Astfel, majoritatea companiilor din acest domeniu se afla în prag de faliment”, afirmă femeia de afaceri,

Referitor la situația în care se află „Neo Mansarde”, Aliona Gasanov comunică că, pînă la acest moment, o parte din investitori nu au achitat în totalitate contractele, astfel datoria constituie circa 96 000 mii euro.

„De asemenea, au fost aplicate de investitori12 sechestre care au dus la blocarea activității companiei și nici pînă astăzi acestea nu au fost scoase. Ba mai mult, toate autorizațiile au fost anulate de Primărie fără un temei legal. De altfel, la momentul de față pe cazul respectiv este pornit dosar penal și se desfășoară acțiuni de expertizare tehnică a tuturor mansardelor. Astfel, în această perioadă compania nu are cum să funcționeze”, menționează aceasta.

Aliona Gasanov mai face referire la recenta Hotarîrea a instanței de judecata prin care compania a fost declarată insolvabilă, iar investitorii au numit un administrator de insolvabilitate.

“Constat cu regret că, acțiunile Primăriei municipiului Chișinău de a ne suspenda autorizația, dar și au nor persoane fizice care au pus sechestru asupra companiei, au dus la blocarea activității „Neo Mansarde”, iar în final la deposedarea mea de această afacere”, mai spune directoarea „Neo Mansarde”.

 

Noutați dupa tema