Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Dezbaterile actuale de la nivel global cu privire la sistemul fiscal internaţional creează oportunităţi de schimbare

Dezbaterile actuale de la nivel global cu privire la sistemul fiscal internaţional creează oportunităţi de schimbare

PwC salută şi susţine acţiunile recente întreprinse de autorităţile române pentru a folosi măsuri fiscale pentru sporirea atractivităţii internaţionale a României, inclusiv prin implementarea unei legislaţii de holding cuprinzătoare

Bucureşti, 9 mai 2013 – Preocupările cu privire la faptul că societăţile multinaţionale evită plata taxelor au atras atenţia guvernelor, organizaţiilor internaţionale şi a presei, ceea ce creează oportunităţi pentru o schimbare masivă a sistemul internaţional de taxe, dar PwC atrage atenţia că noile reglementări ar trebui să plece de la realităţile economice actuale.

Un recent raport OECD - Addressing Base Erosion and Profit Shifting –a venit cu o serie de recomandări care, dacă vor fi implementate, vor duce la schimbări substanţiale ale sistemului fiscal internaţional. Acestea vizează reguli mai stricte privind înfiinţarea şi funcţionarea structurilor de holding, schimbări în privinţa fluxurilor financiare internaţionale sau chiar revizuirea principiilor privind alocarea drepturilor de impunere intre diverse jurisdicţii. Aceste posibile repercusiuni au fost prezentate astăzi în cadrul unei conferinţe pe teme fiscale organizate de PwC România.

„Actuala legislaţie fiscală internaţională datează din anii 60 şi 70 şi este evident că nu este potrivită pentru realităţile activităţii economice actuale în care comerţul electronic şi transfrontalier a devenit norma, iar drepturile de proprietate intelectuală joacă un rol fundamental în negocierile comerciale între companii. Suntem de părere că este nevoie de o reformă comprehensivă a legislaţiei fiscale internaţionale pentru a crea un sistem fiscal echilibrat, modern şi eficient. Pe de altă parte, nu poate fi ignorat faptul că în actualele condiţii ale pieţei globale, taxele au devenit un cost competitiv, iar companiile multinaţionale au o nevoie legitimă de a optimiza acest cost pentru a face faţă concurenţei şi a maximiza valoarea pentru acţionari”, a declarat Peter de Ruiter, Partener, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

„Schimbul transparent de informaţii între guverne ar putea ajuta în chestiunea evitării taxelor. Guvernele trebuie să facă în aşa fel încât să încurajeze conformarea voluntară cu legislaţia fiscală şi să-şi concentreze eforturile de control fiscal către zonele susceptibile la evaziune, în timp ce confruntă informaţia referitoare la veniturile raportate de indivizi cu cele din alte surse. Din punctul nostru de vedere, această dezbatere va duce la o atenţie sporită a autorităţilor fiscale din întreaga lume asupra chestiunilor de substanţă, transparenţă şi schimb de informaţii”, a adăugat Mihaela Mitroi, Partener, Consultanţă Fiscală, PwC România.

„Însă acest climat internaţional extrem de volatil creează totodată oportunităţi pentru România de a se poziţiona ca o destinaţie atractivă de holding, dacă se va adopta o legislaţie comprehensivă a holdingului care să atragă capital în ţară”, a conchis Mihaela Mitroi.

Despre PwC

Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 158 de ţări cu aproape 180.000 de specialişti determinaţi să ofere servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii despre noi vizitând site-ul www.pwc.com/ro

PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică separată. Vă rugăm să accesaţi pagina de internet www.pwc.com/structure pentru mai multe detalii."

© 2013 PwC. Toate drepturile rezervate.

Noutați dupa tema