Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Comunicat  cu privire la desfăşurarea Adunării Generale Anuale a Acţionarilor BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” S.A. din 17.05.2019

Comunicat cu privire la desfăşurarea Adunării Generale Anuale a Acţionarilor BC „MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” S.A. din 17.05.2019

În data de 17 mai 2019 a avut loc Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor Băncii Comerciale ”MOBIASBANCĂ - Groupe Société Générale” S.A. prin corespondență, în cadrul căreia au fost examinate subiecte de interes atât pentru acționari, cât și pentru Bancă.

În cadrul Adunării au fost prezentate Rapoartele de activitate ale Consiliului Băncii și Organului Executiv pentru anul 2018. În anul 2018, marcat de stabilitate, dar și de o lipsă de dinamism în mediul de business, Mobiasbancă a reușit din nou să înregistreze performanțe financiare solide și să-și consolideze poziția de lider în sectorul bancar.

Indicatorii financiari majori ai Mobiasbancă au avut evoluție pozitivă în anul 2018: cota de piață a creditelor și depozitelor a crescut semnificativ, numărul clienţilor activi a crescut cu circa 4%, activele totale ale Băncii au crescut cu aproximativ 9%, portofoliul de depozite a crescut cu 11% față de anul precedent. Au fost realizate alocări mai mici la costurile de risc, determinate în special de creșterea calității portofoliului. Profitul net a crescut cu 6,5% față de anul precedent.

La data de 05 Februarie 2019 a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare a acțiunilor Băncii între Société Générale, ca vânzător, și OTP Bank Nyrt, ca cumpărător, privind vânzarea tuturor acțiunilor deținute de Société Générale către OTP Bank Nyrt, astfel, în cadrul Adunării a fost aprobat Statutul Băncii în redacție nouă, precum și componența Consiliului Băncii pe un termen de 4 ani, care include următoarele persoane: Zoltan Major, Slaveyko Slaveykov, Dominique Serres, Wolfgang Lerke și Rodica Hîncu. Decizia este condiționată de transferul efectiv (de jure) al acțiunilor de la Société Générale către OTP Bank Nyrt și cu efect în ziua în care această condiție este îndeplinită.

Luând în considerație schimbările preconizate organizaționale manageriale și a acționarului majoritar, precum și promovarea unor acțiuni strategice de dezvoltare a Băncii în perioada următoare, și întru conformarea recomandărilor BNM pentru sistemul bancar al RM privind nedistribuirea capitatului pentru anul 2018, acționarii Băncii au decis să reflecte întregul profitul obținut conform rezultatelor anului 2018 ca “Profit nedistribuit”.

Noutați dupa tema