Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2021Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Companiile din România susţin reorganizarea ANAF, dar 92% spun că nu au suficiente informaţii despre acest proces, arată un recent sondaj efectuat de PwC

Companiile din România susţin reorganizarea ANAF, dar 92% spun că nu au suficiente informaţii despre acest proces, arată un recent sondaj efectuat de PwC

Bucureşti, 7 noiembrie 2013 –40% dintre companiile chestionate de PwC România susţin că iniţiativa reorganizării Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este absolut necesară, iar 48%  dintre respondenţi susţin procesul, dar spun că are nevoie de anumite ajutări. Sondajul a arătat de asemenea că 92% dintre respondenţi nu au suficiente informaţii despre detaliile acestei reorganizări.

 

Sondajul, care a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de taxe organizată de PwC România, a fost derulat în perioada octombrie-noiembrie 2013 şi se bazează pe răspunsurile a mai mult de 30 de manageri financiari de la companii de top din România.

 

„Mediul de afaceri din România înţelege nevoia de reorganizare a ANAF pentru a putea îmbunătăţi gradul de colectare, a combate evaziunea fiscală şi pentru a fi mai deschis faţă de nevoile contribuabililor oneşti. Pe de altă parte, este nevoie de îmbunătăţirea comunicării la nivelul autorităţilor fiscale pentru că foarte mulţi contribuabili se plâng că nu au suficiente informaţii despre acest proces”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

 

Aproape toţi managerii financiari (96%) au arătat că autorităţile fiscale ar trebui să aibă drept obiectiv central combaterea evaziunii fiscale, iar trei sferturi dintre respondenţi au subliniat nevoia informatizării procesului de depunere a declaraţiilor fiscale şi de plată a taxelor. Un procent semnificativ (25%) dintre cei chestionaţi au indicat de asemenea că autorităţile fiscale ar trebui să se concentreze pe îmbunătăţirea pregătirii profesionale a inspectorilor fiscali.


„Contribuabilii oneşti se aşteaptă ca statul să combată evaziunea fiscală de o manieră hotărâtă pentru a elimina competiţia fiscală neloială. Dar vor de asemenea ca autorităţile fiscale să acţioneze ca nişte parteneri, angajându-se într-un dialog constant cu contribuabilii, în interesul tuturor părţilor interesate. Respondenţii au subliniat şi câteva mari probleme cu care se confruntă ANAF – concentrarea inspecţiilor fiscale pe aspectele de formă ale tranzacţiei, nu pe cele de substanţă, lipsa de transparenţă în metodologia aplicată pentru inspecţiile fiscale sau lipsa de consecvenţă în interpretarea şi aplicarea legislaţiei fiscale”, a conchis Mihaela Mitroi.

 

Despre PwC

 

Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 184.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii despre noi vizitând site-ul www.pwc.com/ro.

 

© 2013 PwC. Toate drepturile rezervate.

               

PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică