Noutaţi

În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Aprilie, a.2020Oamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Celebrarea Zilei Europei la Chișinău

Celebrarea Zilei Europei la Chișinău

În acest an, celebrarea Zilei Europei la Chișinău se va desfășura sub forma unor activități non-stop pe data de 18 mai, de la ora 14:00 până la 22:00.

Deschis oficial la ora 14:00, Satul European îi va saluta pe toți vizitatorii cu diverse activități informative și de divertisment.

În acest an, 20 de state membre ale UE și țări candidate își vor prezenta cultura lor, 10 bucătării naționale vor propune vizitatorilor bucate tradiționale, 2 școli de limbi străine își vor deschide ușile pentru oaspeții curioși. Va exista posibilitatea de a comunica cu ambasadorii europeni și cu oficiali moldoveni de rang înalt în cadrul pavilionului alocat Dezbaterilor publice. Toți vizitatorii activi vor fi invitați să ia parte la un potpuriu de dansuri, bucurându-se de șansa unică de a combina pașii de dansuri naționale într-un dans european cu drepturi depline. Cei mai tineri oaspeți ai Satului își vor dezvălui abilitățile lor artistice prin intermediul desenelor pe asfalt, inventând modele exclusive de body-art, creând un tablou colectiv sub formă de puzzle.

Un concert incitant și distractiv care va avea loc ziua va încuraja oaspeții să se familiarizeze cu dansurile populare naționale letone, spaniole și poloneze.

Concertul care va avea loc seara, partea culminantă a celebrării Zilei Europei la Chișinău se prelungește și începe acum la ora 17:00, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, cu participarea unor artiști cunoscuți din Moldova: Andy Bănică, Julia Sandu, Felicia Dunaf, Smally, Firelove, Stela Boțan, Irina Remesh, Nicoleta Gavriliță, Liusia Tihman, Glam Girls, Devin, Serj Kuzenkoff, Katalina Rusu, Mihai Teodor, Cristy Rouge, Nona Marian, Ionel Istrati, Aura, Cristina Croitoru, Karizma, Adrian Ursu, Olia Tira, Boris Covali și Sunstroke Project. Concertul din seara zilei are ca public-țintă tinerii.

Concertul festiv va continua la ora 19:00, în Piața Marii Adunări Naționale. În cea de-a doua parte a concertului care va avea loc seara vor evolua Deepcentral, ANTONIA, CĂTĂLIN JOSAN și Alex Calancea Band, Ionela Țăruș și Mihai Ungureanu, Mircea Palamari, Centrul republican pentru copii și tinerete "Artico", Ansamblul "Fantezia", Ion Paladi, Iurie Sadovnic, Anatol Dumitraș, Lidia Botezatu și Radu Dolgan, Ana Barbu, Gheorghe Țopa, Catharsis, Cristi Aldea-Teodorovici, Tania Cerga.

Celebrarea Zilei Europei este organizată de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, în colaborare cu Primăria mun. Chișinău. Partenerii evenimentului sunt "Moldova Agroindbank", "Orange", "Nestle", "Fautor», "Rusnac Moldaqua", "Südzucker", "Parlamentul Tinerilor" și "Flor Art". Un sprijin media la scară largă este asigurat de: Europa Plus, Publika TV, Teleradio-Moldova, STS Moldova, Ekonomicheskoye Obozreniye, Logos-Press, Infotag, Commersant PLUS, Komsomolskaya Pravda in Moldova, Kishinyovskiy obozrevatel, InfoMarket, Timpul, AllMoldova, Panorama, Nistru, DnestrTV, Unghiul, Ziarul de Gardă, InfoMarket, Аfisha ПМР, Unimedia, NOI, Moldovenii, Radio1, Republica Moldova Europeana.

Informații de bază:
Celebrarea Zilei Europei este o ocazie unică de a confirma angajamentul față de valorile europene comune, de a aduce cultura mai aproape și de a contempla identitatea noastră comună ca europeni, în deplina ei diversitate, precum și de a crește gradul de conștientizare de către publicul larg a asistenței tehnice acordată de către Uniunea Europeană Republicii Moldova. Ziua Europei se sărbătorește în Republica Moldova din 2006.
 
Mai multe informații pe site: http://eudaymoldova2013.org/ 

Noutați dupa tema