Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Decembrie, a.2020Straniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Bienala Internațională de Pictură este susținută de Mobiasbancă

Bienala Internațională de Pictură este susținută de Mobiasbancă

Mobiasbancă împreună cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei vă invită să faceți cunoștință cu noile tendințe estetice ale artei contemporane în cadrul Bienalei Internaţionale de Pictură, Chişinău 2019, care se va desfășra în perioada 16 mai – 23 iunie a.c.

Fondată în anul 2009, expoziţia ajunsă la cea de a VI-a ediţie, este una cu adevărat internaţională, reunind 145 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări, cu peste 152 de lucrări.

Evenimentul de inaugurare a expoziției în data de 16 mai, a culminat cu decernarea premiilor pentru artiștii merituoși, iar lucrările acestora vor intra în colecţia muzeului:

Premiul I - Lucian Hrisav, 1994, România, “Coloane” spray, pânză
Premiul II - Ileana Ștefănescu, 1969, România, „Lucrare în desfășurare”, tehnică mixtă, pânză
Premiul III - Constantin Migliorini, 1974, Italia, „Renaștere”, ulei, pânză

Premiul special al Muzeului Național de Artă al Moldovei a fost înmânat de către secretarul general Mobiasbancă, dna Stela CIOBANU, artistei din Austria, Doris Dittrich, pentru lucrarea în ulei Peisaj de vis. Florida: ”Mobiasbancă face parte dintr-un grup financiar internațional și ne place să susținem acest demers artistic important, care aduce în vizor tendințele artei contemporane în Republica Moldova și contribuie la înscrierea demersului artistic autohton în contextul internațional. Această valoroasă expoziție de pictură oferă publicului larg o oportunitate unică de a admira și interpreta mesajele transpuse în imagini și culori ale plasticienilor din atâtea țări și culturi ale lumii”.

Felicităm toți participanții la ediția actuală a Bienalei Internaționale de Pictură, artiști talentați, care-și merită înscris numele pe harta artelor plastice moderne.

În cadrul politicii de responsabilitate socială corporativă, BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A. este partenerul principal al Muzeului Naţional de Artă și susține dezvoltarea tinerelor talente, a artelor vizuale și a culturii în Republica Moldova.

Noutați dupa tema