Noutaţi

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educațional din RM

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educațional din RM

Care sunt planurile de viitor și care sunt recomandările pentru sectorul IT din Moldova, aflați din interviul cu Dan Thomson, Șef al Departamentului Creștere Economică, USAID Moldova

 Sectorul Tehnologiei Informației (IT) din Republica Moldova este în continuă ascensiune, iar în ultimii ani domeniul a înregistrat rezultate uimitoare, creând astfel mai multe oportunități pentru ca fetele și femeile să se poată afirma și crește pe plan profesional. Datorită potențialului său de dezvoltare, domeniul IT va fi în continuare susținut de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională ca fiind unul strategic pentru prosperarea economică a țării.

Dan Thomson, Șef al Departamentului Creștere Economică, USAID Moldova: „USAID va continua să ofere suportul necesar pentru dezvoltarea sistemului educațional de aici, identificând domeniile ce oferă cele mai multe oportunități, astfel încât să putem susține talentele cu ajutorul tehnologiilor inovative. Acest lucru ne-a reușit anterior prin programe precum «Robotica» și «Clasa Viitorului». Tekwill este un alt proiect de succes implementat împreună cu Guvernul Republicii Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Acesta este un exemplu relevant de dedicație și de lucru în echipă, care a ajuns o platformă utilă pentru însușirea abilităților necesare practicării joburilor viitorului și creării forței de muncă de mâine.”

Oficialul american a mai menționat că domeniul TIC din țara noastră poate deveni o istorie de succes, urmând modelul țărilor baltice, însă pentru acest lucru este nevoie ca formula de parteneriat să fie aplicată și între actorii din mediul privat.

Dan Thomson, Șef al Departamentului Creștere Economică, USAID Moldova: „Liderii industriei IT din Moldova ne confirmă că acest domeniu oferă multe oportunități. (...) Însă ca să ajungem la acel nivel, trebuie să menținem formula de parteneriat nu doar în rândul donatorilor, dar și în sectorul privat. Ei sunt experții care au o viziune asupra viitorului și cunosc cel mai bine de ce anume are nevoie piața, care sunt acele abilități - cheie pe care trebuie să ne axăm și să le dezvoltăm la studenții de astăzi ca să îi putem transforma în forță de muncă excepțională a zilei de mâine.”

 


Urmăriți toate declarațiile reprezentantului USAID în materialul video de mai jos.

 https://www.youtube.com/watch?v=w1EQvUN6Qkc&feature=youtu.be

 Interviul a fost realizat în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill” implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu sprijinul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și al Suediei.

Noutați dupa tema