Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Administrația carierei „Micăuți” respinge acuzațiile aduse de comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile

Administrația carierei „Micăuți” respinge acuzațiile aduse de comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile

Administrația Carierei „Micăuți” respinge acuzațiile aduse de Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, care a menționat că aceasta își desfășoară ilegal activitatea.

Avocatul Andrei Iosip a menționat că direct în aceste acuzații este implicat administratorul companiei „Exstone”, Dumitru Ciobu, care ar vrea ca – compania să procure 3 terenuri agricole în valoare de 114 mln. lei.

„Din iunie 2020, Ciobu Dumitru, împreună cu alte persoane, au început campania ilegală de acuzare a carierei pentru a obține beneficii necuvenite. Același Ciobu activează la carieră în baza unui contract de cumpărare – vânzare exclusiv a pietrișului. Acesta a vândut pietrișul mai jos de sinecostul acestuia cu 104 lei per tonă, în sumă de 22 mln. lei, bani care urmează a fi încasați, dar așa și nu au ajuns în conturile carierei. Au fost încheiate mai multe contracte de gestiune de creanță prin care finalmente, cariera poate să pretindă bani de la o firmă offshore din Canada.

În septembrie 2019, Ciobu a fost angajat al carierei în calitate de vicedirector. În această perioadă și-a asumat o serie de cheltuieli nejustificate, să domineze prețul producției și să scadă vânzările companiei. PCCOCS a pornit o cauză penală pe numele acestuia. În perioada 9 iulie – 1 august 2020, Ciobu, în compania mai multor persoane a pătruns pe teritoriul carieri și s-a amplasat în zona unde urma să fie efectuate exploziile blocând activitatea carierei. Chiar dacă mai multe echipaje de poliție au venit la fața locului și au fost amendați scenariul continua. Ca urmare a blocării activității carierei s-au produs prejudicii considerabile. S-au micșorat defalcările la bugetul de stat și randamentul stingerii creanțelor creditorilor”, a declarat el, pentru presă.

De asemenea, Iosip spune că adevăratul motiv pentru care Ciobu blochează activitatea carierei este vânzarea celor 3 terenuri agricole.

„La început se propunea ca terenurile să fie procurate de carieră cu 50 mln. lei, apoi au urmat niște perfectări din partea lui Ciobu Dumitru și s-a remis în adresa carierei un contract de vânzare – cumpărare conform căreia urma să achite pentru cele 3 terenuri 114 mln. lei. Intențiile sale sunt ca prin diverse acțiuni de șantaj să obțină ceea ce vrea”, mai spune avocatul.

Totodată, avocatul punctează că este regretabil că în aceste acțiuni sunt implicați și factori politici.

Tribuna.md

Noutați dupa tema