Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Volumul producției industriale a crescut în I trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu  0,2%.

Volumul producției industriale a crescut în I trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din anul trecut, cu 0,2%.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în martie 2020, volumul producției industriale s-a redus cu 10,5% față de aceeași lună din anul trecut. În total, în ianuarie-martie 2020, comparativ cu perioada similară din anul trecut, volumul producției în industria extractivă a crescut cu 2,2%, iar în industria de prelucrare - cu 4%. Întreprinderile din industria alimentară au majorat producția în primele 3 luni din 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cu 10,6%. Producția de băuturi a crescut cu 7,8%, a textilelor – s-a redus cu 4,1%, a îmbrăcămintei – cu 6,5%. La compartimentul fabricarea articolelor de voiaj și marochinărie, harnașamentelor și încălțăminte; prepararea și vopsirea blănurilor a fost înregistrată o creștere de 16,5%, iar la prelucrarea lemnului și fabricarea articolelor din lemn și plută, cu excepția mobilei, fabricarea articolelor din paie și alte materiale vegetale pentru împletit – scăderea a fost de 39,9%. Fabricarea de hârtie și producției din hârtie a crescut cu 9,6%, iar de substanțelor și produselor chimice – a crescut 22,8%. Producția de preparate farmaceutice s-a redus cu 3,9%, a articolelor din cauciuc și masă plastică – a crescut cu 2,2%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 5,9%. Fabricarea de articole și construcții metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor a crescut cu 8,6%, a calculatoarelor, producției electronice și optice – s-a redus cu 40%. Producția de echipamente electrices-a redus cu 16%, a mașinilor și echipamentelor – s-a redus cu 12,5%, a automobilelor, remorcilor și semiremorcilor – cu 12,9%. producția de mobilă a crescut cu 25,5%. La compartimentul reparația, întreținerea și montarea mașinilor și echipamentelor a fost înregistrată o descreștere de 9,7%. Producerea și livrarea energiei electrice și termice, gazului, apei calde s-au redus cu 11%. Din 2018, Biroul Național de Statistică nu mai prezintă date despre dinamica producției de articole din tutun, produse petroliere, deoarece aceste date se consideră confidențiale. //20.05.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema