Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Septembrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Producția industrială în Moldova s-a micșorat, în semestrul I al anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cu 7%.

Producția industrială în Moldova s-a micșorat, în semestrul I al anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cu 7%.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna iunie 2020, producția industrială s-a redus față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 7,2%. În ianuarie-iunie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, producția în industria extractivă s-a micșorat cu 7,4%, iar în industria prelucrătoare a scăzut cu 7%. Potrivit BNS, întreprinderile din industria alimentară au majorat, în primele 6 luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, volumul total al producției cu 9,8%. În industria băuturilor s-a înregistrat o descreștere de 8,7%, fabricarea produselor textile a scăzut cu 20,7%, iar fabricarea articolelor de îmbrăcăminte s-a micșorat cu 18%. În secțiunea „tabacirea si finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor şi incaltaminte; prepararea si vopsirea blanurilor” s-a remarcat o descreştere cu 5,6%, iar în secţiunea „fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite” descreşterea a constituit 34,9%. Fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie a rămas la același nnivel, iar producţia substanţelor şi a produselor chimice a crescut cu 34,8%. În ce priveşte fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice creşterea a constituit 3,7%, iar producţia produselor din cauciuc si mase plastice s-a majorat cu 2,2%. În industria metalurgică volumul producţiei a scăzut cu 5,6%. În industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii, volumul producţiei a înregistrat o descreştere de 3,7%, iar fabricarea calculatoarelor, produselor electronice şi optice s-a micșorat cu 39%. În ce priveşte fabricarea echipamentelor electrice s-a remarcat o descreştere a producţiei cu 35,7%. Fabricarea maşinilor şi echipamentelor a scăzut cu 29,5%, iar fabricarea autovehiculelor, remorcilor şi semiremorcilor a scăzut cu 39,9%. Fabricarea de mobilă a scăzut cu 12,2%. La secţiunea „repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor” s-a înregistrat o reducere a producţiei cu 17,8%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă s-a redus cu 7,2%. Anterior, s-a anunţat că, din 2018, Biroul Național de Statistică a Moldovei nu mai oferă date despre dinamica producției de produse din tutun, produse petroliere, deoarece aceste informații sunt considerate confidențiale. // 19.08.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema