Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Decembrie, a.2020Straniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Producția industrială în Moldova s-a majorat, în ianuarie-februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cu 6,2%.

Producția industrială în Moldova s-a majorat, în ianuarie-februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, cu 6,2%.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna februarie 2020, producția industrială s-a majorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 4,7%. În ianuarie-februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, producția în industria extractivă s-a majorat cu 30,1%, iar în industria prelucrătoare a crescut cu 11,6%. Potrivit BNS, întreprinderile din industria alimentară au majorat, în primele 2 luni ale anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, volumul total al producției cu 14,7%. În industria băuturilor s-a înregistrat o creștere de 14,9%, fabricarea produselor textile a crescut cu 7,4%, iar fabricarea articolelor de îmbrăcăminte s-a majorat cu 12,2%. În secțiunea „tabacirea si finisarea pieilor; fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor şi incaltaminte; prepararea si vopsirea blanurilor” s-a remarcat o creştere cu 37,5%, iar în secţiunea „prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn si pluta, cu exceptia mobilei; fabricarea articolelor din paie si din alte materiale vegetale impletite” descreşterea a constituit 42,6%. Fabricarea hârtiei şi a produselor din hârtie s-a majorat cu 11,2%, iar producţia substanţelor şi a produselor chimice a crescut cu 26,9%. În ce priveşte fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice descreşterea a constituit 25,4%, iar producţia produselor din cauciuc si mase plastice s-a majorat cu 2,4%. În industria metalurgică volumul producţiei a crescut cu 39,9%. În industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, exclusiv maşini, utilaje şi instalaţii, volumul producţiei a înregistrat o creştere de 78%, iar fabricarea calculatoarelor, produselor electronice şi optice s-a micșorat cu 43,3%. În ce priveşte fabricarea echipamentelor electrice s-a remarcat o descreştere a producţiei cu 5,9%. Fabricarea maşinilor şi echipamentelor a scăzut cu 5,1%, iar fabricarea autovehiculelor, remorcilor şi semiremorcilor a scăzut cu 7,1%. Fabricarea de mobilă a crescut cu 49,3%. La secţiunea „repararea, întreţinerea şi instalarea maşinilor şi echipamentelor” s-a înregistrat o reducere a producţiei cu 15,6%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă s-a redus cu 8,9%. Anterior, s-a anunţat că, din 2018, Biroul Național de Statistică a Moldovei nu mai oferă date despre dinamica producției de produse din tutun, produse petroliere, deoarece aceste informații sunt considerate confidențiale. //22.04.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema