Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2021Capcană pentru piața produselor petroliereLászló DIÓSI: Foreign investments come to Moldova due to banking system stabilityCând nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

În prima jumătate a anului 2019, Moldova a implementat mai puțin de 50% din măsurile prevăzute de Planul național de acțiune pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere RM-UE (PNAAA)

În prima jumătate a anului 2019, Moldova a implementat mai puțin de 50% din măsurile prevăzute de Planul național de acțiune pentru punerea în aplicare a Acordului de asociere RM-UE (PNAAA)

Conform raportului privind punerea în aplicare a acestui plan de acțiune pentru prima jumătate a anului 2019, până în prezent din 129 de măsuri planificate, inclusiv cele durabile, au fost implementate 63 (48,8% din total), restul de 51,1% din acțiuni (66) - nu sunt finalizate. De remarcat că procentul cel mai mare de măsuri luate de Moldova a fost implementat în secțiunea „Dialog politic și reforme, cooperare în domeniul politicii externe și de securitate”: din 32 de măsuri de implementare, 24 (75%) au fost implementate. 68,7% din măsuri au fost implementate în secțiunea „Justiție, libertate, securitate”: 11 din 16. În celelalte trei secțiuni, în principal cu caracter economic, gradul de implementare a măsurilor este de 50% sau mai puțin. În special, 2 din 4 măsuri planificate din secțiunea VI „Asistență financiară și prevederi de combatere a fraudei și de control” au fost implementate. Secțiunea IV, „Cooperare economică și alte tipuri de cooperare în industrie”, a completat 15 din 42 de măsuri planificate (35,7%). Cel mai mic grad de punere în aplicare a planurilor se află în secțiunea V „Comerțul și aspecte legate de comerț” (DCFTA): 11 din 35 de măsuri au fost puse în aplicare. De exemplu, Moldova nu a implementat niciuna dintre cele 14 măsuri pentru eliminarea barierelor tehnice în calea comerțului, standardizării, metrologiei, acreditării și evaluării conformității; nu au fost îndeplinite planul pentru comerț și dezvoltare durabilă, planuri în domeniul mediului, în domeniul agriculturii și dezvoltării agricole, în domeniul statisticilor, în domeniul asigurării drepturilor companiilor comerciale, contabilitate și audit, precum și guvernanță corporativă etc. măsuri în domeniul achizițiilor publice, în domeniul dezvoltării serviciilor financiare, în domeniul gestionării finanțelor publice, în combaterea infracțiunilor și controlului în domeniul finanțelor publice etc. // 13.08.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema