Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 August, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Pana la finele anului 2019, Guvernul intenționează să scoată bifa secret de pe informațiile despre beneficiarii amnistiei de capital.

Pana la finele anului 2019, Guvernul intenționează să scoată bifa secret de pe informațiile despre beneficiarii amnistiei de capital.

Acest lucru este prevăzut în Planul de acțiune al Guvernului pentru anii 2019-2020, publicat în Monitorul Oficial. În special, până la sfârșitul anului este prevăzută modificarea Legii privind declarațiile voluntare și stimulentele fiscale pentru a declasifica informațiile despre beneficiarii amnistiei de capital. De remarcat este faptul că, în urma aplicării acestei legi și încasarea unei taxe de declarare (3%), în bugetul de stat s-au acumulat aproximativ un milion de lei. Conform Planului de acțiune, pana la finele anului curent este prevăzută adoptarea modificărilor legislației pe baza obiectivelor politicii fiscale pentru 2020, pentru a consolida finanțele publice și a stimula activitățile agenților economici. Este planificat să se studieze posibilitatea utilizării impozitului pe profit ca sursă de reglementare a veniturilor sistemului bugetar (cu implementare in 2020). Catalogul mijloacelor fixe va fi actualizat pentru a-l alinia la realitățile economice. Catalogul mijloacelor fixe va fi actualizat pentru a-l alinia la realitățile economice. Este planificată continuarea armonizării legislației Moldovei cu cea europeană în domeniul TVA și accizelor. STS va îmbunătăți și optimiza procesul de deservire a contribuabililor prin introducerea unui serviciu electronic pentru plata impozitelor și taxelor; vor fi introduse și actualizate noi sisteme informaționale („Oficiul electronic al contribuabililor”, „Monitorizarea electronică a vânzărilor” etc.). Până la sfârșitul anului 2019, va fi aprobat un regulament privind desfășurarea unei loterii fiscale pentru a încuraja plățile fără impozit în numerar. Administrarea fiscală va fi optimizată pentru a îmbunătăți procedura de executare a datoriilor fiscale de la persoane fizice. Se planifică îmbunătățirea și automatizarea mecanismului de deducere a dobânzii de 2% din impozitul pe venit. Până la sfârșitul anului 2020, este planificat introducerea unui sistem informațional automatizat „Registrul electronic al lucrătorilor”. Acesta va furniza o evidență a tuturor lucrătorilor și angajatorilor din Moldova. Este de remarcat faptul că o parte din măsurile din domeniul impozitării și administrării impozitelor au fost deja implementate. Ele se referă la abolirea impozitelor și a scutirilor vamale furnizate la importul și vânzarea mărfurilor fără taxe vamale și a produselor petroliere importate și vândute în zonele de control vamal; modificări ale politicii de aplicare a accizelor la produsele din tutun; beneficii fiscale furnizate în domeniul loteriilor și pariurilor sportive etc.// 13.09.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema