Programul „Creative Enterprise” îți transformă ideea creativă într-o afacere durabilă

Programul „Creative Enterprise” îți transformă ideea creativă într-o afacere durabilă

Antreprenorii aflați la debut și care doresc să dezvolte afaceri în sectorul industriilor creative sau fashion pot trăi o experiență complexă, menită să-i ajute să transforme o idee creativă într-o afacere durabilă. Prima ediție de training și mentorat internațional „Creative Enterprise” al British Council va avea loc la Chișinău în a doua jumătate a lunii februarie 2018.

Programul este organizat de British Council în parteneriat cu Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, care susține dezvoltarea potențialului economic al industriilor creative.

 

Alege ceea ce ți se potrivește și aplică

În premieră, la Chișinău, acest exercițiu teoretic și practic de simulare antreprenorială va fi ținut de facilitatori din domeniile creative și fashion din Marea Britanie și Ucraina, acreditați de agenția britanică Nesta. Programul constă din trei zile de cursuri intensive și mentorat individual. Participanții trebuie să fie antreprenori aflați la debut sau proprietari ai unei întreprinderi cu o experiență de cel mult doi ani în industriile creative sau fashion. Bazat pe metodologia Nesta, programul „Creative Enterprise” își propune să contribuie la îmbunătățirea abilităților de bussines și elaborarea unui plan de dezvoltare ulterioară în vederea lansării și dezvoltării unei afaceri în sectorul industriilor creative și fashion.

Cei interesați pot opta pentru unul dintre cele două ateliere propuse în cadrul

primei ediții în Republica Moldova a programului internațional „Creative Enterprise”:

·        20 - 22 februarie - pentru antreprenori începători și cei ce doresc să lanseze o afacere în industriile creative. Trainingul va avea loc la iHUB din Chișinău (str. 31 August, 78). Participanții pot fi de la întreprinderi existente sau aflate la început de drum și care își desfășoară activitatea în următoarele sectoare: editare, design, modă, arhitectură, arte plastice, muzică, teatru/dans, film, radio/TV, managementul festivalurilor/evenimentelor, hub-uri creative, proiecte educaționale și soluții IT pentru sectoare culturale/creative, etc.

·        27 februarie - 1 martie - pentru antreprenorii începători și cei ce doresc să lanseze o afacere în industria fashion. Trainingul va avea loc la sediul ZipHouse din Chișinău (str. Studenților 9). Cursul este destinat celor care își desfășoară activitatea în următoarele domenii: crearea de mărci prêt-a-porter, soluții IT pentru modă (aplicații și noi tehnologii în designul de haine), fotografie de modă (stil stradal și ediții glossy), consultanță PR, fashion marketing, produse pentru spectacole, ilustrații de modă, fashion (bloguri, site-uri web, ediții glossy). Totodată, reprezentanții industriei fashion care doresc să beneficieze de traininguri de lungă durată pot aplica și la cea de-a doua ediție a Fashion Acceleration Program  accesând link-ul.

 

Fiecare atelier are 25 de locuri disponibile. Găsește mai multe informații, criteriile de selecție, dar și un formular online pentru înscriere AICI. Data limită

- 21 ianuarie 2018. Taxa de participare este de 500 lei. 

 

Despre programul internațional „Creative Enterprise”

Lansarea în Republica Moldova a programului internațional „Creative Enterprise” face parte din șirul acțiunilor îndreptate spre dezvoltarea industriilor creative pe care le desfășoară Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Programul „Creative Enterprise” este implementat cu succes în Nigeria, Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Vietnam, Macedonia, Albania, Turcia, China, Israel și Ucraina.

 

British Council este organizația internațională a Marii Britanii pentru relații culturale și oportunități educaționale și colaborează cu agenția Nesta în domeniul economiei creative și a antreprenorialului creativ.

Noutați dupa tema