Noutaţi

Când nu sunt bani de la FMI, emitem VMS! Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Martie, a.2021Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierAnul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Export Morning China

Export Morning China

Agenția de Investiții continuă programul Export Morning dedicat exportatorilor autohtoni în vederea creșterii competențelor și capacităților de export ale acestora.

Sesiunea a VII-a de Export Morning este dedicată Republicii Populare Chineze, una dintre piețele strategice pentru companiile locale și un important partener comercial al Republicii Moldova.

Conceptul programului este de a spori cunoștințele practice de export pentru a accesa piețele strategice pentru Republica Moldova, permițând să se înțeleagă mai bine abordarea specifică și studiile de caz, oferind în plus o platformă de comunicare între reprezentanții publici și cei privați.

Totodată, vom aborda piața Chinei din perspectiva companiilor locale care reprezintă sectoarele de top export către China – sectorul de vinificație, sectorul agricol, industria de conserve și turism. În cadrul sesiunii interactive vom afla experiența de comerț bilaterală pre-pandemie, situație actuală dar și viziune de viitor.

Ca urmare a pandemiei COVID, sesiunile noastre practice s-au mutat pe platformele digitale și vom fi bucuroși să vă întâmpinăm pe platforma Zoom în data de 24 iunie începând cu ora 09:00.

Pentru informații suplimentare găsiți mai jos agenda evenimentului, iar pentru înregistrare accesați linkul https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_mJmpxzNhTWqWu1QPvQv_Lg

AGENDA EVENIMENTULUI

09:00–09:15
Cuvânt de salut:
• Doamna Rodica Verbeniuc - Director General al Agenției de Investiții
• E.S. Zhang Yinghong - Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova
• E.S. Denis Jelimalai - Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză (tentative)
• Doamna Iuliana Dragalin - Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova

09:15 – 09:35
Piețe de export: China
• Andrei Crigan, ”Gateway & Partners”
- economie și evoluții recente
- relații bilaterale și starea comerțului
- profilul consumatorului chinez

09.35 – 10.00
Perspective și realități: Moldova-China
• Cecilia Chirița – Consilier al Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză
• Mr. Pan Feng – Președinte al Asociației China-Europa pentru cooperare tehnică și economică (CEATEC), Comitetul de lucru al Uniunii Europene EUWC
• Boris Foca - Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China
• Victor Durleșteanu – Președinte al Camerei de Comerț Moldo-Chineză
• Radu Plămădeală - Administratorul Centrului Chinez la Chisinau

10:00 – 10:40
Panel de discuții: experiența exportatorilor de produse autohtone pe piața chineză
• Gheorghe Arpentin, Director al ONVV - sector vitivinicol
• Vitali Crupenencov, manager Orhei-Vit SA - sectorul agroalimentar
• Igor Ganea, Fondator “Ganea Group”: Ganea Kitchen Fairy Tales - Michelin Restaurant și Land Of Basarabia - top 5 exportatori de vinuri moldovenești în China - istorie de succes

10:40 – 10:50
Sesiune de Q&A

10.50 – 11.00
Cuvânt de încheiere: Rodica Verbeniuc - Director General, Agenția de Investiții