Va avea loc inaugurarea a unui nou obiect de artă - monumentul monedei naţionale moldovenești - ”1 Ban”

Va avea loc inaugurarea a unui nou obiect de artă - monumentul monedei naţionale moldovenești - ”1 Ban”

Joi, 13 octombrie, la ora 11:00 la intersecţia străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase și Petru Rareș, va avea loc inaugurarea oficială a unui nou obiect de artă - monumentul monedei naţionale moldovenești - ”1 Ban”. Iniţiativa creării unui asemenea obiect aparţine art proiectului companiei Simpals - Chisinau Is Me. Sponsorul acestei inițiative este platforma de anunțuri 999.md
Diametrul obiectului de artă constituie 170 cm iar însuşi monumentul simbolizează o monedă care coboară în pământ.

Acest monument a fost conceput încă în anul 2015, iar locul instalării a fost preconizat în scuarul Băncii Naţionale a Moldovei.
După cum menţionează autorii acestui obiect, moneda a fost concepută ”greşit”, deoarece stema din spatele monedei este poziționată cu susul în jos. Din punct de vedere al numismaticii moneda este foarte valoroasă și rară, aducând noroc proprietarului. De asemenea, autorii menționează că inaugurarea unui astfel de monument nu ar marca doar instalarea unui obiect de artă, dar și un bun augur bănesc pentru oraşul nostru.

Leul a înlocuit cuponul moldovenesc pe 29 noiembrie 1993. De atunci leul moldovenesc este moneda oficială a Republicii Moldova. Toate monedele moldovenești, cu excepţia celei de 50 bani, sunt confecționate din aluminiu. În același timp, moneda de 1 ban a fost scoasă din circulație.
Vă așteptăm joi, 13 octombrie, ora 11:00 la intersecţia străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase și Petru Rareș, la inaugurarea monumentului unui ban.

Noutați dupa tema