Expoziția de Trenulețe

Expoziția de Trenulețe

La Chișinău a fost lansată o expoziție inedită de trenuri în miniatură. Vizitatorii pot admira aici cea mai mare dioramă feroviară din Republica Moldova. Trenuri, poduri, clădiri și munți acoperiți de copaci, toate în miniatură, se întind pe o suprafață de 70 de metri pătrați. Autoarea proiectului spune că a investit zeci de mii de euro în realizarea acestei diorame feroviare. Miniatura se afla pe stradă Vadul lui Vodă din Capitală.
Trenurile traversează tunelurile de sub munții în miniatură, iar la stații – oamenii, și ei în miniatură, așteaptă cu geamantanele în mână. Fiecare colț din dioramă este o poveste aparte. Autoarea spune că proiectul a prins viaţă dintr-o pasiune.
Șase tineri din Chișinău au muncit la realizarea acestei diorame feroviare cot la cot cu autoarea proiectului și un inginer. Tinerii nu au studii în acest domeniu, ci au învățat… din mers. Aceștia spun că s-au inspirat din tutorialele de pe internet.
Autoarea proiectului spune că a investit zeci de mii de euro în construcția acestei diorame feroviare. Orașul imaginar se întinde pe o suprafață de 70 de metri pătrați și este împărțit în trei zone.
Autoarea proiectului spune că urmează perfecționarea anumitor trasee. Vor fi instalate lumini speciale, care vor simula răsăritul şi apusul soarelui, iar în diferite zone vor fi construite anumite scenarii cu implicarea oamenilor și clădirilor în miniatură.
Este accesibila in fiecare zi de Marti - Duminica ora 11.00-21.00. Intrarea este de 60lei/persoana. Copiii pina la 3 ani intra gratuit.
Adresa: str. Vadul lui Voda 21/1 et.2.(orientativ, linga benzinaria Vento)
Preţ: 60 lei