Corul uneste inimile!!!

Corul uneste inimile!!!

Asociaţia Muzical-Corală în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova si Funmdația Est – Europenă , lansează editia a IX-a a Festivalului-Concurs Internațional de Muzică Corală ”A ruginit frunza din vii”,la care vor participa 22 de coruri, in numar de 700 de interpreti din tarile: Macedonia, Ukraina, Romania, Letonia, Slovacia, Polonia și Republica Moldova, care se vor reuni pentru a proslăvi arta corală nationala si mondiala.

Pentru a crea o bună desfășurare a Festivalului, organizatorii au pregătit derularea proiectului pentru o perioadă de patru zile în intervalul termenului 27 – 30 octombrie 2016, zile marcate in capitala republicii noastre - orasul Chisinau.

La acest eveniment vor fi prezente o multime de personalități muzicale nationale si internationale, cum ar fi: Zapro Zaprov (Macedonia), George DUMITRIU (România), Serghei SAVENCO (Ucraina), Valentina Bolduratu (Moldova), Svetlana Postolachi (Moldova), Ana UNGUREANU (România), Andrea Agelini (Italia), Jevghenijs USTINKOVS (Letonia), Anet NICOLAEVA (Rusia), Denis CEAUSOV (Moldova) etc.

In cadrul programului din anul acesta, 4 zile in șir vor avea loc concerte corale la Teatrul „Ginta Latina”, Palatul Republicii si biserici din capitala si periferiile ei, unde ve-ti audia muzica națională, sacră, universală și contemporană.
La data de 28 octombrie, in incinta Muzeului de Etnografie si Istorie Naturală a Moldovei, toate colectivele isi vor etala calitatile vocale la Competitia Internationala, care va incepe la orele 10:00 dimineața si va dura pina la orele 16:00 seara.

Asociația muzical-corală și pune mari speranțe în această acțiune, obiectivul primordial fiind promovarea muzicii corale ca instrument de coeziune socială și promovare a celor mai înalte valori umane. Totodată, sperăm ca acest proiect va insufla publicului o nouă viziune estetică asupra muzicii academice, care datorită acestui proiect devine mai accesibilă pentru cetăţeni.

Proiectul este susținut de către Partenerii: Fundația Est- Europeană, Ministerul Culturii al RM, Muzeul de Etnografie si Istorie Naturala a Moldovei, Mitropolia a Intregii Moldove, Academia de Studii Economice din Moldova, Liceul Teoretic „Nicolae Sulac”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.
Sponsori: Casa de Creatie a Republicii Moldova, hotelul Codru, Institutul Muncii, Bucuria, Et Cetera, Panna Cotta, Delice dAnge, restaurantul „Acasa la mama”, Salamer.
Parteneri – Media: IPNA Compania Teleradio Moldova.

Telefon de contact:
Elena MARIAN - 069453327 – președintele Asociației Muzical-Corale
Andriano Marian – 069431346, 079457829 – director artistic al Asociației Muzical Corale

Noutați dupa tema