Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Iulie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Tu ştii ce rişti când îţi expui aluniţele la soare? Olga Simionescu îţi spune când şi cum să te bronzezi în siguranţă

Tu ştii ce rişti când îţi expui aluniţele la soare? Olga Simionescu îţi spune când şi cum să te bronzezi în siguranţă

Şi tu te întrebi cum şi când poţi să stai în siguranţă la soare? Află de la Şeful Clinicii de Dermatologie de la Spitalul Colentina, Olga Simionescu, că poţi să te expui la soare, însă doar dacă te dai cu protecţie. Şi nu la orele amiezii, tocmai pentru a evita arsurile solare. Iar dacă ştii că ai pieleaa sensibilă, este recomandat să stai numai la umbră.
Dacă observi pe piele o aluniţă nouă, sau una cu aspect neobişnuit care se modifică rapid, ai nevoie să te vadă de urgenţă un dermatolog, îţi spune Olga Simionescu. Acesta îţi recomandă ca măcar o dată în viaţă să îţi verifici aluniţele.
Nu uita! Comportamentul tău la soare depinde de tine, aşadar sănătatea pielii tale e în mâinile tale.
”Unii din noi vin cu o zestre genetică problematică şi dacă ei se expun la soare pot face un cancer de piele. Dacă omul remarcă modificări la nivelul unei aluniţe atunci trebuie neapărat să fie văzut cu dermatoscopul de către un specialist în dermatologie. Agentul ecran este o substanţă chimică pe care o aplicăm pe suprafaţa pielii. Pielea are, însă, aproape 2 metri pătraţi de suprafaţă. Se aplică acest agent ecran cam cu 10 minute înainte şi protejează categoric. Le dăm voie pacienţilor să stea la soare, dar le spunem să nu se ardă. Dacă au avut o problemă, dacă au un ten cu probleme de fotosensibilitate chiar să nu stea deloc la soare. Cancerul de piele e doar unul din factorii foarte periculoşi”, a declarat prof. dr. Olga Simionescu, Şeful Clinicii Dermatologie Ia Spitalului Colentina.

Ce ştii despre cancer? Ai auzit că expunerea excesivă la soare favorizează apariţia melanomului, cel mai periculos tip de cancer de piele? Să-ţi explic. Melanomul poate semăna la început cu o aluniţă. Însă, spre deosebire de cele obişnuite, melanomul creşte rapid şi are o formă şi culoare care se schimbă.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema