Noutaţi

Datele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Septembrie, a.2020Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Munca de acasă, pro şi contra. După mai bine de trei luni în izolare, 48% dintre angajaţi vor înapoi la birou

Munca de acasă, pro şi contra. După mai bine de trei luni în izolare, 48% dintre angajaţi vor înapoi la birou

Munca de acasă sau de la birou? Aceasta este întrebarea la care răspunde un sondaj Ipsos România. 48 % dintre respondenţi vor să se întoarcă la sediul companiilor şi doar 18 % sunt mai puţin entuziasmaţi de revenirea la locul de muncă. Rebeca lucrează în IT şi spune că abia aşteaptă să se întâlnească cu colegii faţă în faţă.
„Îmi place mult mai mult să lucrez la birou. Îmi lipsesc pauzele de masă în care mai vorbeam şi mai făceam o glumiţă. Cel mai mult îmi lipseşte energia de lucru pe care ţi-o oferă biroul şi faptul că sunt mulţi oameni în acelaşi loc care muncesc pentru acelaşi lucru. Singur acasă este mult mai greu să te porneşti şi să îţi menţii aceeaşi energie.”
„Cred în interacţiunea socială face to face. Suntem totuşi oameni de la gât în jos, nu doar de la gât în sus. Avem nevoie de ceilalţi în jurul nostru”, spune Alina Stepan, manager. „Probabil că cei cărora activitatea în sine nu le-a fost afectată de lucrul de acasă, au văzut mai degrabă beneficiile decât consecinţele negative pe termen lung. Va deveni un drept pe care unii dintre angaţaţi îl vor cere.”
Dacă aruncăm o privirea la piaţa muncii de acum câteva luni, lucrul de acasă era un beneficiu oferit cu linguriţa angajaţilor. Acum, jumătate dintre cei care au lucrat de acasă în pandemie, vor înapoi la sediu. Cealaltă jumătate recunoaşte că se simte inconfortabil să se întoarcă. Cei mai mulţi dintre cei care nu vor să revină sunt tineri care s-au adaptat cu uşurinţă stilului de muncă virtual.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema