Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Coduri duse pe Marte. Ce mesaje se ascundeau în paraşuta Roverului Perseverance

Coduri duse pe Marte. Ce mesaje se ascundeau în paraşuta Roverului Perseverance

Roverul Perseverance a ajuns în siguranţă pe planeta Marte, iar NASA a publicat imaginile.
Internetul a început imediat să vuiască şi a descoperit coduri ascunse de Agenţia Spaţială chiar în paraşuta roverului. Doar 6 persoane ştiau că paraşuta Perseverance va include coduri ascunde. Însă internauţii au avut nevoie de doar 6 ore pentru a le descifra.

Inginerul de sisteme Ian Clark a avut această idee în urmă cu doi ani ca NASA să folosească un cod binar pentru a scrie mesajul "Dare Mighty Things". Un citat din fostul preşedinte american, Theodore Roosevelt, şi motto-ul pe care îl are Jet Propulsion Laboraty, departamentul din cadrul NASA care se ocupă de proiectul Perseverance.

Iniţialele departamentului sunt şi ele ascunse în paraşută. La fel şi coordonatele GPS ale sediului JPL din Pasadena, California.
De când a ajuns pe Marte, Perseverance a făcut peste 4.000 de fotografii cu planeta roşie.

„În următoarele luni, cele 19 camere de pe Perseverance vor înregistra călătoria prin craterul Jezero. Vor urmări şi cum Ingenuity, un elicopter de dimensiuni mici alimentat cu energie solară încearcă primul zbor”.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema