Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Zona euro este aproape sigur într-o nouă recesiune, în timp ce economia americană creşte, probabil, cu 10%

Zona euro este aproape sigur într-o nouă recesiune, în timp ce economia americană creşte, probabil, cu 10%

Indicatorul compozit al IHS Markit pe februarie a urcat la 48,8 puncte de la 47,8 în ianuarie, dar se situează încă sub pragul de 50 de puncte care separă creşterea de scădere.
Economia zonei euro se află aproape sigur într-o recesiune sub formă de W în condiţiile în care măsurile de lockdown continuă să afecteze puternic industria serviciilor, însă speranţele într-o intensificare a campaniei de vaccinare a împins optimismul la un vârf pe trei ani, notează Reuters.
Indicatorul compozit al IHS Markit pe februarie a urcat la 48,8 puncte de la 47,8 în ianuarie, dar se situează încă sub pragul de 50 de puncte care separă creşterea de scădere. Avansul s-a datorat în mare parte creşterii aproape record a sectorului manufacturier.
„O a patra scădere lunară consecutivă a activităţii de business plasează economia zonei euro pe calea unei recesiuni sub formă de W“, potrivit lui Chris Williamson, economist-şef la IHS Markit.
Economia zonei euro s-a contractat în primele două trimestre ale anului trecut, iar economiştii au anticipat luna trecută că aceasta va afişa din nou un declin în T4 şi trimestrul actual. Aceştia au indicat printre riscuri întârzierile campaniei de vaccinare, temerile legate de noile tulpini de coronavirus, stagnarea activităţii economice şi creşterea şomajului.
Recent, şomajul din Spania a atins un maxim pe cinci ani, iar vânzările germane de retail au scăzut pentru a doua lună consecutiv, întărind aşteptările economiştilor că restricţiile anticoronavirus vor împinge zona euro într-o recesiune sub formă de W, potrivit Financial Times.
BCE îşi va publica estimările economice revizuite săptămâna viitoare. Luis de Guindos, vicepreşedintele băncii, a declarat că banca îşi va revizui în jos estimarea de creştere pentru S1, deşi anticipează încă o revenire în S2.
În afară de riscurile menţionate mai sus, cheltuielile guvernamentale relativ limitate şi dependenţa masivă a unor economii europene de turism ameninţă să slăbească şi mai mult puterea redresării, scrie CNN.
„Vom avea o revenire în Europa, dar aceasta va veni mai târziu şi va fi oarecum mai slabă decât în alte părţi“, potrivit lui Carsten Brzeski, din cadrul ING. Economia europeană va reveni probabil la nivelul de dinaintea crizei nu mai devreme de începutul anului 2023, cu şase luni-un an mai târziu decât cea americană, adaugă analistul.
Economia americană şi-a revenit în forţă în 2020, creşterea pe primul trimestru fiind aşteptată să sfideze chiar şi cele mai optimiste estimări, notează CNBC. Sectorul manufacturier a atins cel mai ridicat nivel din august 2018.
Fed Atlanta, care monitorizează datele în timp real pentru a estima schimbările PIB-ului, indică acum o creştere de 10% a celei mai mari economii a lumii în primele trei luni ale anului.

Zf.ro

Noutați dupa tema