Noutaţi

Nikolay BORISSOV: ”Cumpărarea Moldindconbank-ului reprezintă cea mai bună achiziție de pe piața moldovenească, deși e și cea mai riscantă” Jocuri în ping-pong petrolierDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 31 Ianuarie, a.2021Anul bancar 2020 – pandemic, profitabilStraniul an 2020: smerenie, revoltă, acceptarea noii realități”Jocurile foamete” ale pieței valutareCum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaÎn ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Proiectul de lege ce dă fiori miliardarilor. Suma uriaşă pe care Bill Gates, Elon Musk şi Jeff Bezos ar trebui să o plătescă statului

Proiectul de lege ce dă fiori miliardarilor. Suma uriaşă pe care Bill Gates, Elon Musk şi Jeff Bezos ar trebui să o plătescă statului

Miliardarii americani ar avea de plătit o sumă totală de 114 miliarde de dolari pentru 2020 în baza unui impozit pentru „ultra-milionari” pe care senatorul Elizabeth Warren din Massachusetts l-a propus luni, potrivit a două grupuri de cercetare a impozitelor.
Proiectul de lege, denumit Ultra-Millionaire Tax Act, ar aplica o taxă anuală de 2% asupra valorii nete individuale cuprinse între 50 de milioane şi 1 miliard de dolari, aceasta crescând la 3% pentru averile de peste un miliard de dolari.
Warren a spus că taxa va afecta doar aproximativ 100.000 de familii americane şi că miliardarii din ţară vor plăti aproximativ jumătate din suma totală a impozitului.
Aproximativ 650 de miliardari din SUA au o bogăţie colectivă de peste 4,2 trilioane de dolari. Averile lor au crescut cu aproximativ 44% din martie 2020, când au început măsurile de carantină din SUA.
O analiză separată efectuată de Universitatea din California, citată de Warren, a estimat că taxa va genera venituri de 3 trilioane de dolari pe parcursul a 10 ani.
Iată cât ar avea de plătit Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates şi Mark Zuckerberg, cei mai bogaţi americani, pe baza datelor de la Forbes - pentru 2020 în conformitate cu propunerea privind impozitul pe avere, potrivit calculelor ATF şi IPS.
Jeff Bezos ar fi plătit 5,7 miliarde
CEO-ul demisionar al Amazon avea o avere estimată la 191,2 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2020.
Elon Musk ar fi plătit 4,6 miliarde
Musk, miliardarul aflat la conducerea Tesla, SpaceX şi Neuralink avea o avere de 153,5 miliarde de dolari la finalul anului.
Bill Gates ar fi plătit 3,6 miliarde
Bill Gates, cofondatorul Microsoft a avut o avere de 120 de miliarde de dolari la sfârşitul anului 2020.
Mark Zuckerberg ar fi plătit 3 miliarde
Fondatorul şi CEO-ul Facebook a avut o avere de 99,9 miliarde de dolari la finalul anului 2020.

Mediafax.ro

Noutați dupa tema