Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Euro urcă pe un val de încredere generat de reacţia Europei la pandemie

Euro urcă pe un val de încredere generat de reacţia Europei la pandemie

Cel mai puternic raliu al monedei unice europene din ultimii peste doi ani pare a avea şanse să continue, o serie de indicatori de pe pieţe reflectând o încredere în creştere în reacţia Europei faţă de pandemie, scrie Bloomberg.
Moneda a marcat cel mai mare avans de două luni în raport cu dolarul american, iar un indicator al puterii sale a avansat pentru al treilea trimestru consecutiv. În acelaşi timp, opţiunile relevă optimism pe mai multe fronturi, semnalând creşteri în raport cu dolarul în următoarele trei luni, şi o diminuare a sentimentului de pesimism în raport cu yenul, o monedă tradiţională de refugiu, la cel mai scăzut nivel din ianuarie.
Ultima tendinţă indică o încredere că guvernele din zona euro vor continua să reacţioneze rapid în sensul protejării publicului în faţa unui al doilea val, sau de o prelungire a primului val al pandemiei în comparaţie cu multe alte regiuni.
Aceasta sugerează o şansă mai bună ca regiunea să performeze mai bine din punctul de vedere al creşterii economice, atrăgând astfel infuzii mai mari de capital, care vor susţine moneda unică europeană.
Iar în condiţiile creşterii pariurilor pe o viitoare im¬plementare de către banca centrală americană a unui control asupra curbei randamentelor, creştere dublată de şanse reduse de reducere a dobânzilor de către Banca Centrală Europeană, diferenţele de dobândi nu reprezintă potenţiale obstacole pentru moneda euro.
Optimismul privitor la euro nu este însă limitat la opţiuni. Piaţa spot trimite la rândul ei semnale de optimism, sugerând că moneda unică europeană are potenţialul de a trece dincolo de maximul atins pe 10 iunie, de 1,1422 în raport cu euro.
Totuşi, aşteptările ca o astfel de mişcare să se înregistreze în viitorul apropiat rămân relativ reduse. Există în continuare riscuri ca pariurile pe euro să nu fie câştigătoare, în cazul în care cererea pentru active refugiu să revină odată cu reînnoirea temerilor privind evoluţia coronavirusului şi a conflictelor comerciale, sau referitoare la alegerile prezidenţiale din Statele Unite din luna noiembrie.
În trecut, aprecierea euro ar fi stârnit îngrijorări serioase pentru autorităţile europene, în condiţiile în care continentul este masiv dependent de exporturi, însă lucrurile stau diferit de această dată, scrie Marcus Ashworth, editorialist Bloomberg.
Prima etapă a redresării economice post-coronavirus se va baza pe consumatorii interni. Robusteţea euro ar trebui văzută ca o apreciere a relative solidităţi a Europei raportat la SUA şi alte părţi ale lumii, potrivit lui Ashworth.

Zf.ro

Noutați dupa tema