Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Rusia a prelungit până la sfârșitul anului 2020 regimul de livrare fără taxe în Rusia a producției din fructe, legume, conserve și de vinuri.

Rusia a prelungit până la sfârșitul anului 2020 regimul de livrare fără taxe în Rusia a producției din fructe, legume, conserve și de vinuri.

O decizie în acest sens a fost luată de guvernul FR, care a prelungit până la 31 decembrie valabilitatea taxei zero față de legumele moldovenești, o serie de fructe (pere, mere, gutuiu, caise, vișine, cireșe, piersici și prune), dar și față de conserve din legume și vinuri naturale din struguri, inclusiv vinuri fortificate. Este evidențiată în parte introducerea taxei zero de import pentru semințe de floarea soarelui (până la 31 decembrie). Anterior, în 2014, Rusia a introdus taxe vamale pentru mărfuri din Moldova de frica reexportului de mărfuri europene. Acest lucru a afectat 19 poziții de export, inclusiv vinuri, legume, carne și conserve. În urma înțelegerilor dintre președinții Moldovei și Rusiei Igor Dodon și Vladimir Putin, din octombrie 2018, guvernul rus a decis să anuleze taxele pentru unele mărfuri moldovenești de la 1 ianuarie 2019. Este vorba despre legume și fructe(mere, cireșe, prune, nectarine, etc), conserve din fructe și legume și producția vinicolă. Pentru cinci poziții de mărfuri moldovenești a fost introdusă taxa zero, valabilă până la 20 iunie, care a fost prelungită până la 31 decembrie 2019, iar apoi până la 30 iunie 2020. Datorită regimului preferențial, vomul livrărilor pentru grupurile de mărfuri nominalizate au crescut, iar exportatorii moldoveni au economisit sute de milioane de lei. //01.07.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema