Noutaţi

Cum să îmblânzim lichiditățileVeaceslav IONIȚĂ: Guvernul a omorât businessul, dar a cochetat cu populațiaDatele privind activitatea băncilor comerciale din Republica Moldova la data de 30 Iunie, a.2020În ce măsură poate fi combinată grija pentru sănătatea națiunii și veniturile bugetare de la viciiOamenii și businessul: Selecția naturală și nenaturalăAlexandru BURDEINÎI: Să fii etic în afaceri devine vitalValeriu Lazăr: Cea mai neinspirată decizie acum este să concediezi oameniiVa reveni Moldova la reglementarea de stat a prețurilor produselor petroliere?Marin CIOBANU: Noi creăm oportunități pentru dezvoltarea businessului în Moldova și nu doar în zonele economice libere2019: trei pași înainte, doi pași înapoi Plamen MILANOV: Datorită loteriei, într-un singur an, în Republica Moldova au apărut 13 milionariVictor ȘUMILO: În 2019, vânzările automobilelor hibride au depășit vânzările automobilelor pe bază de carburanți tradiționali "Padure fermecată". Principalele evenimente din 2018 Camioanele vor putea traversa mai rapid frontiera moldoveneascăCu privire la "a doua venire" și controlul asupra sistemului bancar din MoldovaPrivatizarea Air Moldova: 2000 vs 2018. De găsit 10 diferențe!Șeful oficiului USAID în Moldova, Karen Hilliard: ”Promovăm ideea că vinificația și piața turistică sunt un tot întreg”Tainele pieței valutare moldovenești - 201715 ani ai businessului leasing în Moldova: spre extindere prin diversificareLeul moldovenesc vs Geopolitica. Ce spune cursul valutar despre autorități, business și procesele mondiale 10 ani de la începutul construcției terminalelor Trans – Oil în portul Giurgiulești200 mil USD din buzunarul consumatorilor pentru executarea directivelor europene?Pe cine apără noua redacție a legii privind comerțul intern?Piața VMS 2014 – 2016: Ministerul Finanțelor calculează pierderile, investitorii – veniturile Nimeni nu va fi scutit și fiecare va plătiO încercarea atentă de traversare a zonei moartePiața VMS: Ministerul Finanțelor este în goană după bani, investitorii – după profit. Și unii și alții trebuie să fie pregătiți pentru orice. Banii care pot fi spălați...Fenix cu capital arabIndicatorii macroeconomice de baza in MoldovaZilnic: Cursul de schimb valutar la toate bancile comerciale din MoldovaZilnic: Pretul PECO

Guvernul a aprobat programul de susținere a companiilor mici și medii cu potențial de creștere și internaționalizarea lor pentru 2020-2023.

Guvernul a aprobat programul de susținere a companiilor mici și medii cu potențial de creștere și internaționalizarea lor pentru 2020-2023.

Programul este orientat spre contribuția la creșterea economică prin atragerea de investiții, creșterea competitivității și productivității ÎMM, dar și internaționalizarea lor. În cadrul programului, IMM-urile care funcționează de cel puțin 2 ani, care au demonstrat o creștere constantă și intenționează să intre pe noi piețe și / sau să înlocuiască importul anumitor bunuri și servicii în Moldova, vor putea primi informații și asistență consultativă și financiară din partea statului. Programul include 3 componente. Prima implică informații și asistență consultativă privind oportunitățile de participare la program. În acest sens, ODIMM va dezvolta o bază de date online, un ghid pentru antreprenori, chestionare și broșuri de informații, un site web al programului etc. obținerea de consultanță în dezvoltarea proiectării corporative și a proiectului de produse; Instruire; reorganizarea proceselor de producție; elaborarea planurilor strategice de dezvoltare; dezvoltare logistică; pregătirea documentelor de export. Dacă este necesar, companiile pot conta pe un al doilea voucher, dar deja supuse finanțării proprii în valoare de 40% din valoarea proiectului. În plus, IMM-urile vor putea primi subvenții de la 0,5 milioane la 2 milioane de lei în cadrul programului, cu condiția ca ponderea subvenției să fie de până la 50% din costul total al proiectului. A treia componentă a programului este monitorizarea și evaluarea, în această etapă, va fi evaluată implementarea proiectelor de investiții, vor fi determinate riscurile care pot provoca situații de risc etc. Beneficiarul va fi monitorizat timp de 3 ani de la data ultimei tranșe. Se planifică direcționarea a 65 de milioane de lei pentru implementarea programului până în 2023, inclusiv 10 milioane de lei în acest an. În următorii 2 ani este planificat alocarea a 20 de milioane de lei anual, în 2023 - 15 milioane de lei. 80% din program va fi utilizat pentru a sprijini financiar IMM-urile. La alegereaă beneficiarilor programului, prioritate va fi acordată IMM-urilor care introduc inovații în procesele de producție, diversifică bunurile și serviciile, se angajează în substituirea importurilor sau cresc potențialul de export, creează și consolidează legăturile cu partenerii locali și străini. La program nu vor putea participa companii de asigurări, fonduri de investiții, organizații de credit bancare și nebancare, oficii de schimb valutar, proiecte educaționale, companii din sfera comerțului cu ridicata și cu amănuntul, producerii și comercializării alcoolului, articolelor din tutun, gazului, energiei electrice, etc//01.07.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema