BERD a extins accesul la finanțe pentru businessul din Moldova în condițiile crizei COVID-19 și a oferit Mobiasbanca-OTP Group un credit de 5 mln euro pentru creditarea companiilor mici, micro și medii.

BERD a extins accesul la finanțe pentru businessul din Moldova în condițiile crizei COVID-19 și a oferit Mobiasbanca-OTP Group un credit de 5 mln euro pentru creditarea companiilor mici, micro și medii.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a anunțat că businessul din Moldova va primi un acces mai mare la finanțări, deoarece a oferit un nou credit de 5 mln euro vechiului său partener din Moldova - Mobiasbanca - OTP Group. Șeful BERD din Moldova, Angela Saks, a spus că mijloacele de la BERD vor fi oferite companiilor din Moldova, dintre care multe suferă de consecințele COVID-19. Potrivit ei, păstrarea businessului în pofida pandemiei va ajuta economia Moldovei să-și revină mai repede. BERD estimează că în 2020, economia Moldovei se va contracta cu 4%, iar în 2021 se așteaptă o creștere de 5%. Vicepreședintele comitetului executiv al Mobiasbanca - OTP Group, directorul comercial pentru banking corporativ (Corporate Banking), Elena Guzun, a spus că majoritatea companiilor vor avea posibilitatea de a primi acces la resurse pentru creștere și dezvoltare, creșterea competitivității, extinderea piețelor. Creditul BERD pentru Mobiasbanca va fi oferit în dolari SUA, euro și lei moldovenești, în funcție de necesitățile clienților. Conform BERD, Mobiasbanca este un creditor moldovean cheie, cu peste 30 de ani de experiență, oferind o gamă completă de servicii pentru aproximativ 8000 de companii și 160 de mii de persoane prin 53 de sucursale din toată țara. Noile finanțări fac parte din eforturile BERD de a ajuta țările din regiunile sale să combată efectele coronavirusului și să sprijine recuperarea. BERD este gata să ofere un sprijin total de 21 de miliarde de euro în perioada 2020-2021.Sprijinul include Cadrul de rezistență (cadrul de sustenabilitate) pentru clienții existenți, oferindu-le lichidități pe termen scurt, capital circulant și restructurarea împrumuturilor. BERD este principalul investitor instituțional din Moldova și a investit în prezent peste 1,3 miliarde de euro în 130 de proiecte. De asemenea, Banca ajută autoritățile moldovenești să dezvolte politici de îmbunătățire a climatului de afaceri din țară. //28.05.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema