Materialele sectiunii

În sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medical va apărea termenul "servicii nemedicale plătite în spitale private".

În sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medical va apărea termenul "servicii nemedicale plătite în spitale private".

Ministerul Economiei și Infrastructurii a pregătit și a emis pentru consultări publice un proiect de regulament privind serviciile nemedicale furnizate pacienților de către instituțiile sanitare în cadrul asigurărilor medicale obligatorii. În conformitate cu regulamentul, serviciile non-medicale reprezintă o gamă de servicii furnizate la cererea unui pacient în spații private de sănătate, pentru a crea condiții sporite de confort sau a permite pacientului să aleagă personalul medical sau non-medical pentru a furniza serviciile necesare. Lista serviciilor non-medicale cuprinde 18 titluri, inclusiv servicii ale centrului de afaceri (calculatoare, copiatoare, fax etc.); transmiterea rezultatelor testelor prin e-mail; traducere (în scris și oral); TV, Internet; spălarea sau curățarea hainelor; parcarea în parcarea instituții medicale; însoţirea personala a pacientului și supravegherea copiilor acestuia etc. Aceste servicii sunt prezentate în mod voluntar, pe baza unui contract încheiat între furnizor și pacient. Tarifele pentru furnizarea de servicii nemedicale vor fi stabilite independent de instituţiile private, în timp ce acestea nu pot depăși costul serviciilor similare în afara sistemului obligatoriu de asigurări de sănătate. Consultarea proiectului se desfășoară până pe 15 iulie: http://particip.gov.md/proiectview.php?l=ro&idd=5509. //09.07.2018 — InfoMarket.

Noutați dupa tema