Materialele sectiunii

În Moldova se observă tendința de reducere a prețurilor la benzină și motorină în urma evoluției cotărilor acestora pe piețele internaționale.

În Moldova se observă tendința de reducere a prețurilor la benzină și motorină în urma evoluției cotărilor acestora pe piețele internaționale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, despre aceasta s-a discutat la o ședință a grupului de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor, prezidată de vicepremierul, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța. La ședință au fost discutate evoluția prețurilor la produsele alimentare, situația privind prețul la grâu și tendințele pe piața cerealelor, precum și situația privind prețurile la produsele petroliere. Potrivit ministerului, directorul Biroului Național de Statistică, Vitalie Vîlcov a prezentat raportul privind prețurile la produsele alimentare, menționând că instituția monitorizează prețurile în conformitate cu cadrul legal, acestea fiind colectate atât cantitativ, cât și calitativ. Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Tatiana Nistorică, a prezentat situația privind prețul la grâu și tendințele pe piața cerealelor, adăugând că, la momentul actual, se lucrează asupra finalizării estimărilor de roadă. De asemenea, membrii grupului de lucru au fost informați despre faptul că au fost purtate discuții cu cei mai mari producători de produse de panificație, precum și producătorii de cereale privind rezervele acestora. La rândul său, directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă a informat că, în prezent este atestată o tendință de diminuare a prețului la benzină și motorină, ca urmare a evoluției cotațiilor pe piețele internaționale. La final, membrii grupului de lucru au convenit asupra monitorizării în continuare a evoluției prețurilor la produsele menționate supra și prezentării datelor actualizate în acest sens. //25.05.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema