Materialele sectiunii

Ședința plenară a Parlamentului Moldovei, programată pentru vineri, a eșuat din nou din lipsă de cvorum, fiind boicotată de toate partidele de opoziție.

Ședința plenară a Parlamentului Moldovei, programată pentru vineri, a eșuat din nou din lipsă de cvorum, fiind boicotată de toate partidele de opoziție.

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că în sala de ședință se află doar 49 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM și nu există cvorum. În cadrul ședinței, printre altele, premierul Ion Chicu urma să prezinte 4 proiecte de legi, adoptate miercuri de Guvern, prin asumare de răspundere în fața Parlamentului. Potrivit președintelui Legislativului, următoarea ședință plenară va avea loc săptămâna viitoare. Data organizării acesteea urmează a fi stabilită de Biroul Permanent. Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a criticat acțiunile opoziției care blochează ședințele plenare, menționând că adoptarea de către Guvern a proiectelor de legi, prin asumare de răspundere în fața Parlamentului este o procedură legală prevăzută de Constituție, iar aplicarea acesteia, în special în condițiile actuale, este absolut justificată și necesară. Dumitru Diacov a reamintit că Cabinetul de Miniștri este responsabil pentru veniturile încasate la bugetul de stat, precum și pentru cheltuieli, gestionarea bugetului în ansamblu și că își poate asuma răspundere pentru adoptarea unei legi, chiar dacă coaliția de guvernare, care l-a investit, nu este de acord cu decizia respectivă. // 03.07.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema