Materialele sectiunii

Programul de industrializare a Moldovei prevede constituirea a 16 platforme industriale, fiind identificate deja terenuri potrivite pentru constituirea a 12 platforme.

Programul de industrializare a Moldovei prevede constituirea a 16 platforme industriale, fiind identificate deja terenuri potrivite pentru constituirea a 12 platforme.

Serviciul de presă al Guvernului a anunțat că subiectul a fost discutat în cadrul ședinței, convocate de premierul Ion Chicu pentru a examina progresul în constituirea platformelor industriale în regiunile țării. Scopul industrializării țării este determinat de necesitatea de creare a locurilor de muncă stabile în raioane, de a deschide oportunități de creștere personală pentru tineri și de a integra Moldova în fluxurile economice regionale globale. S-a subliniat că programul de industrializare presupune constituirea a 16 platforme industriale care vor oferi investitorilor posibilitatea de a construi uzine în zonele amenajate, cu acces la infrastructura rutieră, energetică, de alimentare cu apă și de canalizare. În prezent sunt identificate terenuri potrivite pentru constituirea a 12 platforme și se discută cu autoritățile publice locale pentru identificarea a încă 4 locații. În cadrul ședinței a fost apreciat volumul investițiilor necesare pentru a conecta rețelele de infrastructură la locațiile identificate și pentru amenajarea terenurilor. Premierul a solicitat să fie întreprinse măsurile de schimbare a destinației terenurilor selectate și să fie alocate resurse pentru elaborarea proiectelor și executarea lucrărilor pentru conectarea infrastructurilor. Au fost discutate modalitățile de implicare în promovarea oportunităților investiționale în Moldova și atragerea companiilor industriale mari pentru a crea produceri în țară. Ion Chicu a menționat că industrializarea este o prioritate acută. ”De mulți ani, ne confruntăm cu fenomenul plecării din țară a oamenilor care vor să muncească, în special este gravă intenția de plecare a tinerilor. Ei își doresc locuri de muncă stabile, care să le ofere oportunități de creștere personală profesională. Fie aducem oportunitățile dorite de ei în Moldova, fie vom continua să-i pierdem. Țara nu-și mai poate permite să piardă tineri”, a conchis șeful Guvernului. //23.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema