Materialele sectiunii

Producătorii agricoli din Moldova sunt invitați să participe la un nou concurs de granturi în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Agricultura competitivă”.

Producătorii agricoli din Moldova sunt invitați să participe la un nou concurs de granturi în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Agricultura competitivă”.

Proiectul Băncii Mondiale ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) de comun cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură invită grupurile de producători agricoli să solicite finanțare nerambursabilă (grant) prin intermediul Programului ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului în vederea dezvoltării infrastructurii post-recoltare. Astfel, granturile în valoare de până la 350 mii dolari vor fi oferite grupurilor de producători formate din cel puțin cinci membri, care-și desfășoară activitatea în sectorul horticol, pentru procurarea echipamentului tehnologic și utilajului post-recoltă (linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific, etc.). Totodată, pot beneficia de grant și grupurile de producători din sectorul zootehnic, și anume cele specializate în producerea mierii de albine sau laptelui. Valoarea maximă a unui grant constituie 350 mii dolari. Dosarele vor fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) în perioada 16 octombrie 2019 – 28 februarie 2020. Detalii despre criteriile de eligibilitate și setul de documente necesare sunt disponibile pe pagina web www.aipa.gov.md sau www.capmu.md. Anterior, InfoMarket a scris că proiectul „Agricultura competitivă din Moldova” MAC-P, finanțat de Banca Mondială, a fost prelungit până la 30 iunie 2021. Subvențiile MAC-P sunt oferite grupurilor de producători formate din cel puțin 5 producători din domeniul horticulturii (cultivare fructe, nuci și struguri), colectarea și prelucrarea laptelui și mierii. Datorită eforturilor proiectului, numărul locurilor de muncă este în creștere, întreprinderile devin mai profitabile, iar potențialul de export al produselor din Moldova este în creștere. Fermierii primesc resurse pentru dezvoltarea infrastructurii - achiziționarea de frigidere, linii de sortare etc. Anterior, a fost raportat că, în cadrul Programului de granturi de investiții pentru grupurile de producători au fost acordate mijloace financiare sub formă de granturi în valoare de aproximativ 9,2 milioane dolari pentru 34 de grupuri de producători, majoritatea cultivând fructe. // 18.10.2019 — InfoMarket

Noutați dupa tema