Materialele sectiunii

Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie, și așteaptă oferte de la 4 companii, până la 22 iunie.

Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie, și așteaptă oferte de la 4 companii, până la 22 iunie.

În comunicatul de presă al companiei se spune că Premier Energy a reluat procedura de licitație pentru procurarea energiei electrice, sistată la 25 martie curent, în conformitate cu dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Moldovei. Notificarea respectivă a fost expediată potențialilor furnizori, incluși în lista scurtă în urma desfășurării etapelor premergătoare ale procesului stabilit de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice. Aceștia sunt Energocom, CERS moldovenească, DTEK Pavlogradugol şi DE Trading, care urmează să prezinte ofertele lor până la data de 22 iunie curent, în corespundere cu criteriile stabilite. InfoMarket a scris anterior că 6 companii au depus cereri de participare la licitația pentru furnizarea energiei electrice, începând cu 1 aprilie 2020, pentru Premier Energy și Premier Energy Distribution: CERS moldovenească, DTEK Pavlogradugol, Energocom, Fly Ren First Solar Park, Moldelectromontaj și DE Trading (DonbasEnergo). Premier Energy a înctomit lista scurta a potențialelul furnizori și le-a expediat solicitări de a prezenta ofertele cu preţurile pentru energie electrică în vederea identificării celei mai avantajoase. Potenţialii furnizorii urmau să depună ofertele până pe 18 martie. Ulterior, acest termen a fost prelungit până la 25 martie, la solicitarea a trei din cele patru companii, incluse în lista scurtă, care au cerut extinderea perioadei de prezentare a ofertelor în contextul Codului roșu de alertă privind riscul de infecție cu COVID-19. Totuși, pe 24 martie, Comisia pentru situaţii excepţionale a decis sistarea licitației pentru achiziționarea de energie electrică, iar Energocom a fost obligată să acopere 100% din necesitățile operatorilor sistemelor de distribuție dintr-o singură sursă pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Ca urmare, Energocom a prelungit contractul privind livrarea energiei electrice cu CERS moldovenească, în perioada 1 aprilie-30 iunie (cu posibilitatea prelungirii) pentru a acoperi 100% din necesitățile furnizorilor reglementați de energie electrică. //16.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema