Materialele sectiunii

Parlamentul Moldovei a adoptat măsuri suplimentare de susținere a businessului pentru atenuarea efectelor negative ale crizei provocate de COVID-19.

Parlamentul Moldovei a adoptat măsuri suplimentare de susținere a businessului pentru atenuarea efectelor negative ale crizei provocate de COVID-19.

Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați, în două lecturi. Modificările legislative, propuse de Guvern, prevăd o creștere a valorii maxime a creditelor, dobânzile la care vor fi subvenționate de către stat, de la 3 la 6 fonduri de salarizare lunare, precum și extinderea categoriilor agenților economici care vor putea beneficia de Programul de subvenționare a dobânzii, fiind admiși antreprenorii care au luat împrumuturi de la organizațiile de creditare nebancare. Potrivit viceprim-ministrului, ministrului Finanțelor, Sergiu Pușcuța, având în vedere necesitatea de a extinde domeniul de aplicare al măsurilor de atenuare a efectelor negative a crizei pandemice, precum și ținând cont de faptul că credite sunt acordate nu doar de către băncile comerciale, dar și de către organizațiile de creditare nebancare, proiectul de lege prevedea o creștere a numărului de beneficiari ai Programului de subvenționare a dobânzilor la credite. . În același timp, proiectul de lege prevede suplinirea atribuțiilor Serviciului Fiscal de Stat cu funcțiile de verificare a corectitudinii mărimii subvenției acordate întreprinderilor și organizațiilor necomerciale care au instituit șomaj tehnic și/sau staționare, precum și verificarea corectitudinii mărimii subvenției acordate în cadrul programului de subvenționare a dobânzilor. Proiectul de lege, votat de Parlament, are ca scop oferirea unui acces mai larg al agenților economici la lichidități, în actuala criză și oferă soluții optime pentru a le acorda o susținere suplimentară. //18.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema