Materialele sectiunii

Guvernul Moldovei va aloca 50 mln lei pentru conectarea la rețelele de comunicații a 16 platforme industriale ce urmează a fi create în raioanele Moldovei.

Guvernul Moldovei va aloca 50 mln lei pentru conectarea la rețelele de comunicații a 16 platforme industriale ce urmează a fi create în raioanele Moldovei.

Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Consiliului Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, specificînd că industrializarea țării rămâne o prioritate a Guvernului, iar autoritățile vor crea condiții favorabile pentru ca companiile industriale să investească în țara noastră. Premierul a spus că Moldova, de rând cu toate țările lumii, parcurge o criză economică și vor fi afectate toate domeniile de activitate economică. Guvernul întreprinde măsuri pentru a menține consumul intern, a conserva locurile de muncă și se concentrează pe investițiile publice în drumuri și alte infrastructuri pentru crearea locurilor de muncă și creșterea nivelului de viață. Ion Chicu a menționat că, în luna iunie 2020, veniturile la bugetul de stat s-au egalat cu cele din iunie 2019, iar acesta este meritul business-ului. El a atras atenția asupra programului de subvenționare a plăților aferente salariilor, specificând că, până acum, au fost înaintate până la 300 de cereri în sumă totală de cca 12 milioane lei, iar Guvernul a bugetat 300 milioane de lei în acest scop. ”Este nevoie de o informare mai intensă a agenților economici, mizăm pe sprijinul dvs. Oamenii de afaceri muncesc pentru ei și pentru țară. Au grijă să achite salarii, aduc taxe la buget. Oamenii de afaceri sunt direct interesați ca țara să se dezvolte. Din păcate, avem prea multă polemică politică și prea puține discuții despre modernizarea țării. Sper că nu va mai continua mult. Se simte necesitatea unor schimbări mari în țară”, a spus premierul. Președintele CCI, Sergiu Harea, a prezentat informația despre rezultatele activității Camerei pentru primele cinci luni ale anului 2020, afirmând că, în perioada pandemiei, CCI a fost preocupată de oferirea asistenței mediului de afaceri, activitatea căruia a fost afectată. CCI are peste 1100 membri cu activități în comerţ, industrie, agricultură, transport, construcţii, IT, prestări servicii etc. Pentru a susține membrii CCI întreprinde acțiuni de promovare a membrilor și a produselor și serviciilor lor, organizează misiuni economice, business-forumuri, expoziţii, concursuri antreprenoriale, și altele în țară și peste hotare. //25.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema