Materialele sectiunii

Guvernul Moldovei nu va veni cu majorări fiscale și va susține producerea în țară a echipamentelor personale de protecție pentru satisfacerea necesităților interne și pentru export.

Guvernul Moldovei nu va veni cu majorări fiscale și va susține producerea în țară a echipamentelor personale de protecție pentru satisfacerea necesităților interne și pentru export.

Declarația îi aparține șefului Executivului, Ion Chicu și a fost făcută în cadrul ședinței plenare online a Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Participanții la ședință au discutat raționamentul de a susține în Moldova producerea echipamentelor personale de protecție (PPE). Ion Chicu a declarat că Guvernul e dispus să ofere suport industriei, care poate aproviziona piața Moldovei cu PPE conform standardelor internaționale și, după satisfacerea necesităților interne, să poată exporta PPE. Totodată, a fost abordat subiectul ridicării graduale a restricțiilor și pregătirea pentru reluarea activităților economice în condiții sigure. S-a menționat că autoritățile lucrează cu asociațiile la elaborarea procedurilor de activitate pe durata stării de urgență în sănătate publică. Se propune operarea unor modificări la Codul Muncii pentru a permite conservarea locurilor de muncă și prevenirea unor disponibilizări masive. Premierul a vorbit despre concentrarea Guvernului pe digitizarea serviciilor publice, inclusiv se lucrează pe domeniile sănătate și educație. În prezent, sunt în proces de elaborare reglementări și se vor face investiții în capacitați tehnice și sisteme informaționale atât din surse publice, cât și din asistența partenerilor de dezvoltare. Ion Chicu a anunțat că Executivul se va concentra pe achitarea în termeni a angajamentelor salariale în toate sectoarele publice, precum și pe achitarea pensiilor și a indemnizațiilor. Prin achitarea salariilor, pensiilor și indemnizațiilor va fi păstrată funcționalitatea statului și se va contribui decisiv la menținerea consumului. Prim-ministrul a asigurat mediul de afaceri că Guvernul nu va veni cu majorări fiscale și va asigura condiții predictibile de activitate. //09.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema