Materialele sectiunii

Din 1 iulie, în Moldova vor fi reluate aproape toate tipurile de activități, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Din 1 iulie, în Moldova vor fi reluate aproape toate tipurile de activități, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit deciziei Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, începând cu data de 1 iulie, vor fi reluate practice toate activitățile economice, cu unele excepții (activitatea cluburilor de noapte, organizarea ceremoniilor, indicate în decizia comisiei). Totodată, au fost elaborate regulile generale referitor la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 și ghidul cu privire la aplicarea acestor măsuri la locul de muncă. Aceste reguli prevăd necesitatea menținerii distanței sociale (cel puțin 1 metru, cu excepția activităților, în care este necesară o distanță mare, de exemplu, în domeniul transportului public). În transportul public, spațiile publice închise sau spațiile deschise unde menținerea distanței este imposibilă, persoanele trebui să poarte obligatoriu măști de protecție, care vor acoperi nu doar gura, dar și fața. De asemenea, trebuie respectată igiena mâinilor (spălarea mâinilor cu dezinfectant sau săpun), precum și igiena respiratorie (respectarea tehnicei de tusă și strănut). Cetățenii trebuie să respecte regulile de autoizolare, iar angajatorii să monitorizeze zilnic starea de sănătate a angajaților. În instituțiile publice și în unitățile din domeniul comerțului trebuie să fie respectate așa reguli, precum termometria fiecărei persoane la intrare, spălarea mâinilor cu dezinfectanți, dezinfectarea și prelucrarea umedă a încăperilor (la fiecare 3 ore) și suprafețelor. Toți angajații trebuie să fie asigurați cu echipament de protecție. //24.06.2020 — InfoMarket.

Noutați dupa tema