Materialele sectiunii

Compania „EstconConstruct” a anunțat oficial că a devenit noul proprietar al unuia dintre cei mai mari operatori de pe piața produselor petroliere din Moldova – SA „Tirex Petrol” și a prezentat planurile de dezvoltare a întreprinderii.

Compania „EstconConstruct” a anunțat oficial că a devenit noul proprietar al unuia dintre cei mai mari operatori de pe piața produselor petroliere din Moldova – SA „Tirex Petrol” și a prezentat planurile de dezvoltare a întreprinderii.

În special, compania a informat despre încheierea cu succes a tranzacției de achiziționare a pachetului de 17 milioane 826 mii 651 de acțiuni ordinare înregistrate cu drept de vot (95,95%) din capitalul social al Companiei Î.M. „Tirex Petrol” S.A. Pachetul de acţiuni a fost procurat săptămâna trecută, preţul fiind de 197 milioane 697,5 mii lei (11,2 milioane dolari). “EstconConstruct” menţionează că tranzacția reprezintă culminarea unui efort comun care a durat mai mult de nouă luni (i.e. perioada negocierilor și perfectării actelor aferente) al vânzătorului („Mabanaft Moldova” GmbH, Elveția), cumpărătorului („EstconConstruct” SRL) și al finanțatorului, în persoana BC “Moldova Agroindbank” S.A., care „a jucat un rol-cheie în procesul de intermediere și finanțare a tranzacției de achiziție cu levier financiar”. Se specifică că, din perspectiva noilor acționari, obiectivele principale de evoluție a companiei „Tirex Petrol” cuprind: dezvoltarea dinamică a unei companii moderne, restructurarea operațiunilor companiei și prestarea serviciilor și produselor de cea mai înaltă calitate, tehnologizarea companiei, relansarea mărcii comerciale și a imaginii percepute a brandului, astfel încât „Tirex Petrol” S.A. să-și ocupe „locul bine meritat printre liderii de pe piața autohtonă”. “Tirex Petrol” este o companie petrolieră angajată în comerțul cu ridicata și amănuntul de produse petroliere, operând stații PECO și infrastructură petrolieră asociată în Republica Moldova. După cota de piață și mărimea rețelei comerciale operate, conform estimărilor ANRE, compania se clasează pe locul patru. „Tirex Petrol” este succesorul istoric al primei companii petroliere moldovenești, înființată în 1944 ca întreprindere de stat a combustibilului din RSS Moldovenească. Societatea comercială cu răspundere limitată „EstconConstruct” activează pe piața Republicii Moldova din 2007 în domeniul comerțului cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi , gazoși și al produselor derivate, în domeniul prestării serviciilor de transport şi desfăşoară alte activități comerciale secundare. Compania și-a propus achiziționarea pachetului majoritar în cadrul „Tirex Petrol” S.A. în vederea integrării pe verticală și dezvoltării consolidate a domeniilor de comerț și transport cu produse petroliere preponderent, cât și a comerțului cu amănuntul în mod corespunzător. // 08.10.2019 — InfoMarket.

Noutați dupa tema