Materialele sectiunii

Comisia Europeană va sprijini planul de relansare economică al Moldovei în contextul noului Program Indicativ Multianual 2021-2027.

Comisia Europeană va sprijini planul de relansare economică al Moldovei în contextul noului Program Indicativ Multianual 2021-2027.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, oficialii europeni au declarat acest lucru în cadrul evenimentului „EU Debates Cafe” intitulat „Un plan de investiții și relansare economică pentru Moldova: necesități, priorități, surse”, unde a fost abordată starea actuală a economiei țării noastre, sectoarele cele mai afectate de criza pandemică, prognozele și prioritățile de intervenție pe termen mediu pentru a contribui la redresarea economică. Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Lilia Palii, a relatat despre setul de măsuri de susținere a mediului de afaceri în situația pandemică, despre prognoza macroeconomică și viziunea de dezvoltare pe termen lung în contextul proiectului noii strategii, precum și despre economia digitală. În context, au fost evidențiate următoarele obiective: oportunități economice extinse și diversificate pentru întreprinderile mici și mijlocii; firme productive, inovative și competitive; mai multe locuri de muncă sigure și bine plătite; creștere economică cu amprentă ecologică redusă; utilități publice; capacități instituționale sporite; etc. Reamintim că, lucrările privind dezvoltarea Planului Indicativ Multianual au început la 1 februarie. Acesta va reflecta asistența financiară acordată Moldovei și prioritățile sectoriale care vor fi sprijinite în următorii 7 ani. // 26.02.2021 - InfoMarket.

Noutați dupa tema