Materialele sectiunii

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat astăzi plata unei asistențe macrofinanciare în valoare de 30 milioane euro către Republica Moldova.

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat astăzi plata unei asistențe macrofinanciare în valoare de 30 milioane euro către Republica Moldova.

În acelaşi timp, 10 milioane euro vor fi acordae ţării noastre sub formă de granturi și 20 de milioane euro sub formă de împrumuturi. Potrivit anunţului Comisiei Europene, aceasta este prima din cele trei plăți planificate în cadrul Programului de Asistență Macrofinanciară acordată Republicii Moldova adoptat în septembrie 2017. Programul, în valoare de până la 100 milioane euro, are drept obiectiv sprijinirea Republicii Moldova în acoperirea necesităților sale de finanțare externă în procesul implementării unei vaste și ambițioase agende de reformă structura. Pierre Moscovici, Comisarul European pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, a declarat că această primă tranşă este o expresie a sprijinului pentru implementarea reformelor-cheie vizând ameliorarea standardelor democratice și protejarea statului de drept în Republica Moldova. Potrivit lui, Comisia Europeană este gata să-și continue colaborarea strânsă cu autoritățile moldoveneşti pentru a contribui la realizarea unui set larg și ambițios de reforme economice și structurale necesare în vederea asigurării locurilor de muncă, a creșterii economice și a investițiilor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Asistența macrofinanciară acordată UE Moldovei, în valoare de 100 de milioane de euro, prevede alocarea a 40 de milioane de euro sub formă de granturi și 60 de milioane de euro sub formă de împrumuturi preferenţiale. Premierul Maia Sandu a declarat anterior că Moldova se așteaptă să primească, până la finele anului curent, două dintre cele trei tranșe de asistență macrofinanciară. //10.10.2019 — InfoMarke

Noutați dupa tema