Materialele sectiunii

Activitatea turistică în Republica Moldova arată o creștere, doar în anul 2018 fiind vizitată de 4,3 mln de cetățeni străini, ceea ce constituie o creștere de 11,7% față de anul precedent.

Activitatea turistică în Republica Moldova arată o creștere, doar în anul 2018 fiind vizitată de 4,3 mln de cetățeni străini, ceea ce constituie o creștere de 11,7% față de anul precedent.

Conform datelor pe nouă luni ale anului 2018, în structurile de primire turistică au fost cazate peste 337,2 mii de turiști, dintre care 117,5 mii persoane străine, ceea ce este cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017. De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2018 agențiile de turism şi tur-operatorii au acordat servicii turistice la 277,0 mii de turiști şi excursioniști, cu 19,6% mai mult decât în perioada corespunzătoare din anul 2017. Potrivit ministerului Economiei şi Infrastructurii, datele au fost prezentate la inaugurarea celei de-a 24-a ediție a Expoziției internaționale specializate „Tourism. Leisure. Hotels”. Expoziția reprezintă cel mai mare eveniment organizat în Republica Moldova dedicat promovării turismului și a destinațiilor turistice autohtone. La deschidere a participat şi Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin. „În ultimii doi ani, Republica Moldova a devenit tot mai vizibilă în plan internațional ca destinație turistică și atractivitate investițională, găzduind unele dintre cele mai grandioase evenimente globale, printre care: Reuniunea Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului, desfășurată în iunie 2017 și Conferința Globală a Turismului Vinicol, organizată în Moldova sub egida Organizației Mondială a Turismului, în 2018. De asemenea, în luna ianuarie 2019 au fost semnate două acorduri de cooperare în domeniul turismului cu România și Georgia”, a menționat Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, la inaugurarea Expoziției internaționale „Tourism. Leisure. Hotels”. Iulia Costin a menționat rolul important al expoziției Tourism.Leisure.Hotels în dezvoltarea industriei turismului din țara noastră. Ea și-a exprimat încrederea că Moldova are toate condițiile pentru a atrage turiști străini și companii străine în țară. La rândul său, șeful departamentului de promovare a turismului al Agenției de Investiții din Moldova, Olesea Vulpe, a numit această expoziție un instrument eficient pentru deschiderea Moldovei ca destinație turistică. Potrivit acesteia, numărul turiștilor străini care vizitează țara noastră este în creștere de la an la an. "Aceasta înseamnă că trebuie să arătăm și de ce suntem mândri", a observat ea. Reprezentanții Ambasadei Bulgariei din Moldova au remarcat faptul că agențiile de turism bulgare au participat la expoziția din Republica Moldova în ultimii 10 ani, ceea ce demonstrează dragostea turiștilor moldoveni faţă de Bulgaria. Doar anul trecut, numărul turiștilor moldoveni care au mers în Bulgaria a crescut cu 11%.// 08.02.2019 — InfoMarket

Noutați dupa tema